bezár
 

art&design

2014. 05. 29.
Pekingbe is eljutott Madame Tussauds panoptikuma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ ismert politikusai, Kína, Hongkong és Hollywood sztárjai egyaránt megjelennek Madame Tussauds viaszfigurákat felvonultató, immár harmadik kínai múzeumában, Pekingben, a központi Tienanmen tér szomszédságában - számolt be a kínai média a május 31-i hivatalos megnyitó előtt.

prae.hu

A művészi munkát ezúttal is a viaszmintázás londoni mestereire bízták, maguk az alakok is a brit fővárosban nyertek végső formát. A Sanghaj és Vuhan után Pekingben is megnyíló Tussauds tárlat helyszíne a történelmi Csienmen sétálóutca.
    
A kiállítóhely több tárlatot is nyit egyszerre, köztük a kínai történelem ismert figuráit, szereplőit, így Ce-hszi császárnét is felvonultatja. A külföldi filmcsillagok, popzenészek között megtalálható Leonardo DiCaprio és Brad Pitt mellett George Clooney, Madonna, Johnny Depp és Lady Gaga viaszszobra. A nagyobb siker reményében ugyanakkor a kiállítást benépesítő alakok oroszlánrészét a kínai sztárok alkotják.
    
Nem maradhatott ki a rangos csapatból a 2 méter 26 centiméter magas volt NBA kosárlabda-játékos, Jao Ming vagy Jackie Chan hongkongi kungfuművész, színész és filmrendező sem. De helyet kapott a kínai rock "atyja", Cuj Csien, valamint Jang Li-vej, az első kínai űrhajós és Li Na, Kína legismertebb és legsikeresebb profi teniszezőnője is.
    
Egy eredeti Madame Tussauds panoptikum valószínűleg meg sem nyílna a világon anélkül, hogy szobrai között ne lenne ott II. Erzsébet brit királynő, és ma már - a jelek szerint - Barack Obama és Vlagyimir Putyin sem hiányozhat belőle. Pekingben Marx Károly jellegzetes alakja is feltűnik, ám az újkori kínai történelem "nagyjaiból" hírek szerint nem fognak senki hasonmásával találkozni a látogatók.
    
A nagyközönség az első három napon 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatja meg belépőjegyeit, amelyek ára viszonylag borsos. Egy teljes árú felnőttjegyért hatezer forintnak megfelelő jüant kell majd fizetni, míg a diákok és az idősek ebből alig több mint kétezer forint kedvezményt kapnak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés