bezár
 

zene

2014. 05. 28.
Ákos és Hauber Zsolt ismét együtt zenél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét együtt zenél Ákos és Hauber Zsolt, a Bonanza Banzai egykori két alapítója. A közös munka első eredménye a szerdán közzétett dal, az Újrakezdhetnénk, amelyet december 13-án a Papp László Budapest Sportarénában is játszanak.

prae.hu

 "Jól esik visszatérni ehhez a barátsághoz, amiből újabb dalok születhetnek. Ez nem egy Bonanza Banzai újjáéledés, de ketten együtt ismét szeretnénk valami újat, érvényeset és mait létrehozni. Az Aréna-koncerten elhangzanak friss dalok és régebbi számok is" - fogalmazott az énekes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
    
Ákos új formációjában Hauber Zsolt és Lepés Gábor szintetizátoron játszik, Bánfalvi Sándor pedig dobol. Az énekes őszre egy három-négy számos anyagot tervez megjelentetni.
    
Az Újrakezdhetnénk zeneszerzője Hauber Zsolt, a szöveget Ákos írta. A 1988-tól 1995-ig működő, kilenc rendkívül sikeres albumot készítő szintipop zenekar, a Bonanza Banzai esetében is ez a munkamegosztás volt a gyakorlat, a formációt a szintén szintetizátoron játszó Menczel Gábor egészítette ki. Ő legutóbb tíz évvel ezelőtt, 2004-ben lépett vendégként színpadra Ákossal Az utolsó hangos dal című turnéján; a trió akkor eljátszott néhány Bonanzai Banzai-slágert.
    
"A régi zenei világ nyilván megjelenik a Zsolttal zajló mostani munkában. Még 2011-ben kerestem meg, hogy csináljunk valamit együtt, a Turné 2084 sikere után újra találkoztunk, a Karcolatok 20 műsorában pedig már vendégként lépett fel két helyszínen is" - idézte fel Ákos. Mint mondta, éppen harminc évvel ezelőtt, a Fazekas gimnáziumban találkoztak először és rögtön közös zenekart alakítottak.
    
Mint mondta, a december 13-i Aréna-koncerten kerülni akarják a kizárólag nosztalgiás ügyeket, "azok mocsaras partvidékét mindenképpen el akarjuk kerülni, akárcsak a Turné 2084 2.0-ás változatának elővezetését".
    
Hauber Zsolt a sajtótájékoztatón azt mondta, jól érzi magát a közös munkában és lúdbőrös lett, amikor szerdán reggel a rádióban meghallotta a dalt. "Nincs harc közöttünk, kiegészítjük egymást" - hangsúlyozta.
    
Ákos mostani formációja (Hauber Zsolt nélkül) turnézta végig a 2084 című szintirock album anyagát 2012-2013-ban. Az énekes jövő tavaszra is három-négy új dalt tervez megjelentetni, 2015 őszére pedig talán egy teljes albumot.
    
Újságírói kérdésre válaszolva az előadó elmondta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap 10 millió forinttal támogatta a Karcolatok 20 című koncertsorozat keretében most zajló, három külföldi városban, Párizsban, Moszkvában és Rómában szervezett fellépését. Hozzátette: nem ő az első, aki ilyen támogatásban részesült az NKA-tól, példaként Harcsa Veronika és a Quimby korábbi külföldi fellépéseit említette.
    
"A 10 millió forintból fizettük a 15 fős stáb utazását, gázsiját. Magam 100 ezer forintot kapok esténként, a többi a produkcióé" - fejtette ki Ákos, aki megjegyezte, hogy annak idején ő is aláírta a szakma számos képviselője által megfogalmazott tiltakozó nyilatkozatot, amely kifogásolta, hogy az üres adathordozók utáni bevétel, amelyből a jogdíjakat fizetik, az Artisjustól átkerült az NKA-hoz.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés