bezár
 

irodalom

2014. 05. 27.
Erdélyi Rudolf az MMA felügyelő testületében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erdélyi Rudolf Zalánt, a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinációs és igazgatási főosztályának vezetőjét delegálta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) felügyelő testületébe keddi ülésén az Országgyűlés Kulturális Bizottsága.

prae.hu

A bizottság 9 kormánypárti igen szavazattal, 1 ellenében, 5 tartózkodás mellett delegálta Erdélyi Rudolfot az MMA felügyelő testületébe. Az ülésén több ellenzéki képviselő kifogásolta, hogy az előterjesztést kedden, a bizottsági ülés kezdetén kapták meg, így a Fidesz-frakció kész tények elé állította őket, nem tudtak felkészülni a jelöltből.
    
Pósán László (Fidesz), a bizottság alelnöke azt mondta, hogy a Fidesz hosszas egyeztetést folytatott a témában. Megjegyezte: olyan jelöltet kerestek, aki közigazgatási témák mellett pénzügyi-gazdasági kérdésekben is jártas.
    
A vita során Hiller István (MSZP), illetve Ikotity István  (LMP) bizottsági alelnök egyaránt hangsúlyozta: nem a személy a probléma, hanem az MMA mint testület. Hiller István szerint az MMA egy politikai érdekközösségen alapuló, nem pedig szakmai teljesítményt maga mögött tudó testület. Ikotity István arról beszélt, hogy az MMA működését az LMP az ombudsmani állásponttal egyetértve az Alaptörvénnyel ellentétesnek tartja.
    
Az MMA ötfős felügyelő testületébe három tagot a művészeti akadémia küld, egyet a kormány, egyet pedig a kulturális bizottság. A jelenlegi tagok megbízatása május 31-én jár le.
    
Erdélyi Rudolf Zalán 1976-ban született, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem államigazgatási karán végzett. Költségvetési szakértőként, tanácsosként dolgozott a Pénzügyminisztériumban és a Nemzetgazdasági Minisztériumban, utóbbi helyen 2010-től 2012-ig az államháztartási államtitkárság titkárságvezetője volt, ezt követően a Magyar Államkincstárnál főosztályvezető, legutóbb pedig ismét a Nemzetgazdasági Minisztériumban a koordinációs és igazgatási főosztályt vezette.
    
A kulturális bizottság keddi ülésén hétfős ellenőrző albizottságot választott. Ennek elnöke Törő Gábor (Fidesz), tagja Dunai Mónika és Simon Róbert Balázs (Fidesz), Szászfalvi László (KDNP), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Ikotity István (LMP) és Farkas Gergely (Jobbik) lett.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés