bezár
 

irodalom

2014. 05. 26.
FIeSZta – tart a FISZ és a Valyo tavaszi turnéja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fiatal Írók Szövetsége a Valyo – Város és Folyó csoporttal közösen május 20-a és 30-a között országjáró irodalmi turnéra indul a Valyo Mobil Szaunával már elhíresült Steyr kisbuszával!

prae.hu

A turné célja, hogy a két hetes programsorozat révén az Alföld nagyobb városai mellett olyan közönséghez is eljuttassa a fiatal alkotókat, akikkel ritkán találkozhatnak, egyúttal az utazás révén inspirációt nyújtson számukra. A Tavaszi Turné egyszerre irodalmi-művészeti programsorozat, ugyanakkor alkotó- és tanulmányút is. A több mint 800 kilométeres túraútvonal során több mint 20 szerzőt mutatnak be az ország különböző részein. Az alkotók néhány napos turnusokra csatlakoznak majd a túrabuszhoz, és minden nap más-más helyen adnak elő, beszélgetnek és olvasnak fel.

Az utazást a Valyo Mobil buszával teszik meg, amely egyúttal instant előadótérként is funkcionál majd: a buszban levő hangosítás, projektor és más kiegészítők a busz megállása után azonnal művészeti performanszokra alkalmas színpaddá léptetik elő az addig az utazást szolgáló járművet, ezzel különleges helyszínt biztosítva a rendezvényeknek, egyúttal a közösségi köztérhasználat problematikájára is felhívva a figyelmet.

A különböző helyszíneken a résztvevők szervezett irodalmi és zenés performanszokat mutatnak be, de útjuk során nem rettennek vissza a gerillafelolvasásoktól sem.

Az esemény nyitott további útitársakra is: ha valaki autóval, biciklivel vagy máshogy részt szerete venni az utazáson (napi max. 80 km-t tesznek meg), az jelezheti az eventben vagy a FISZ Facebookján küldött üzenetben, és igyekeznek segíteni a szervezésben.

A turnét a Facebook-eventben is folyamatosan dokumentálják, fényképeken, videókon és tudósításokban követheti bárki a busz mozgását és az eseményeket.

A rendezvény rezidens DJ-je: Panda.

Fellépők: Mészáros Márton, Kalapos Éva Veronika, Németh Dorka, Pál Dániel Levente, Elekes Dóra , Kollár Árpád , Antal Nikolett, Korpa Tamás, Áfra János, Csepregi János, Hanula Zsolt Péter, Kiss László, Falvai Mátyás, Farkas Wellmann Éva, Dávid Péter, Bajtai András, Molnár Illés, Molnár Lajos, Bencsik Orsolya, Gergely Borbála, Káldy Sára, Új Krisztina, Pál Sándor, Molnár H. Magor, Novák Zsüliet, Jenei Gyula, Sirokai Mátyás, Tinkó Máté, Szálinger Balázs.

A rendezvénysorozat helyszínei és a busz útvonala:

május 20: Jászjákóhalma
május 21: Tisza-tó
május 22: Debrecen
május 23: Körösladány
május 24: Gyula
május 25: Makó
május 26: Szeged
május 27: Csongrád
május 28: Szarvas
május 29: Szolnok
május 30: Budapest, Valyo Part (Lánchíd pesti hídfő)

A rendező szervezetekről az alábbi linkeken érhető el további információ:

VaLyo, város és a folyó:
https://www.facebook.com/valyovalyo
http://valyo.hu/

FISZ Fiatal Írók Szövetsége:
https://www.facebook.com/fiatalirokszovetsege
http://fiatalirok.blog.hu/

A rendezvénysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A rendezvényeken a részvétel ingyenes.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés