bezár
 

zene

2014. 05. 23.
Ma kezdődik a Református Zenei Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma kezdődik a Református Zenei Fesztivál, amely hagyományos helyszínén, a pesti Ráday utcában és környékén változatos, elsősorban népzenei koncertekkel, rézfúvós és kórustalálkozóval, zenés áhítattal és zsoltáros fáklyás menettel várja vendégeit vasárnapig.

prae.hu

A fellépők között szerepel többek között a Muzsikás, a Sebő együttes, a Makám, a Misztrál és a friss Kossuth-díjas, idén 40 éves Vujicsics együttes. A Böszörményi Gergely által szervezett fesztivál egyik fénypontjának ígérkezik az 500 fős fesztiválkórus szombati fellépése a Nemzeti Múzeum lépcsőjén.
    
A XI. Református Zenei Fesztivál mindhárom napja alatt rendeznek kerekasztal-beszélgetéseket: pénteken Bogár László, vasárnap Bagdy Emőke vesz részt az eszmecserén, szombaton pedig bemutatkozik a Budavári Márai Szalon Szigethy Gábor író vezetésével.
    
A zenei programokat és beszélgetéseket kézműves és könyvvásár, valamint kreatív gyermekfoglalkozások egészítik ki, és természetesen hazai ételek és italok is terítékre kerülnek.
    
A fesztivál helyszínei a Bakáts tér, a Ráday utca, a Lónyay utcai Református Gimnázium, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara (Ráday u. 28.), a Kálvin téri református templom, a Bakáts téri katolikus templom, az Ádám Jenő Zeneiskola és a Nemzeti Múzeum lépcsője.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés