bezár
 

art&design

2014. 05. 22.
Ma kezdődik Kaposváron a Rippl-Rónai fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma kezdődik Kaposváron a város szülöttének, Rippl-Rónai Józsefnek emléket állító négynapos összművészeti fesztivál, amely látványos és minden eddiginél gazdagabb programmal várja az érdeklődőket.

prae.hu

A kortárs művészet legjavát, Kaposvár képzőművészeti értékeit bemutató fesztiválon minden korosztálynak kínálnak programot. Kiállítások, komoly- és könnyűzenei koncertek, népművészeti és népzenei események váltják egymást a belvárosban, ahol kortárs képző- és iparművészeket munka közben figyelhetnek meg az érdeklődők. Lesz utcatárlat, performance előadás, utcaszínház, mozgóképszínház, a nagyszínpadon és a pódium színpadon pedig világzenét, bluest, dzsesszt játszó együttesek, népszerű szólisták lépnek fel.
    
Az Együd Árpád Kulturális Központ Vaszary Képtárában ma a Székelyföld legnagyobb festője, a csíkszeredai Márton Árpád alkotásaiból nyílik kiállítás, a Róma-hegyi villa látogatóközpontjában pedig Rippl-Rónai József I. világháborúnak emléket állító - egy kofferben lévő vázlatfüzetben megtalált - Issy L' Eveque-i rajzokat láthatják az érdeklődők.
   
A fesztiválra több mint 20 ezer érdeklődőt várnak a szervezők. A fővárosból vonattal érkezők a korabeli hangulatot idéző, Rippl-Rónai nevét viselő vonattal tehetik meg az utat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés