bezár
 

színház

2014. 05. 19.
Öt nagyszínházi és két táncos darab jövőre a Pannon Várszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt nagyszínházi előadás mellet két táncos darab is látható lesz a veszprémi Pannon Várszínház színpadán jövőre - hangzott el a teátrum hétfői évadismertető sajtótájékoztatóján.

Szkéné színház

Vándorfi László, a színház igazgatója elmondta: az idei évad végén előbemutatóval készülnek, Arany János Toldi című művének zenés feldolgozását láthatja a közönség. A darab zenéjét Szarka Gyula, a Ghymes együttes frontembere írta.
    
Műsorra tűzi a teátrum Francis Veber vígjátékát, a Balfácánt vacsorára című darabot, amely a direktor szerint az újgazdagok ostobaságnak fricskája.
    
Látható lesz a színházban Peter Shaffer Black Comedy című komédiája, valamint Alexandre Dumas A három testőr című művének zenés feldolgozása.
    
Vándorfi László szerint tartalmas szórakozást ígér az egész családnak Bergendy István és Csukás István Mesélj, Münchhausen című alkotása, amelyben a halállal küzd meg a címszereplő a menyasszonyáért.
  
Krámer György, a színház tánctagozatának vezetője elmondta: a Péter és a Farkas című interaktív, a legkisebbeket is megmozgató előadással készülnek. Hozzátette: az anyagi feltételektől függőn egy saját alkotást is szeretnének színpadra állítani A hattyúcskák tava címmel.
    
Vándorfi László közölte, hogy a színház társulatához két új tag szerződik: Bakai László és Pánics Lilla.
    
A Pannon Várszínház anyagi helyzetéről Vándorfi László elmondta, hogy 2012-ig a teátrum a kiemelt kategóriában szerepelt és normatív támogatásban részesült. Két esztendeje azonban átkerült "pályázati kategóriába", jelentősen szűkült a mozgástere, az idén pedig nem jutott központi támogatáshoz.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés