bezár
 

zene

2014. 05. 16.
Ifjú Zenészek Eurovíziós Versenye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Devich Gergely csellista Haydn-, Liszt-, Bartók- és Saint-Saens-művekkel készül a május 26-án, Kölnben kezdődő Ifjú Zenészek Eurovíziós Versenyére.

prae.hu

 A 15 éves Devich Gergely képviseli Magyarországot az Ifjú Zenészek Eurovíziós Versenyén (The Eurovision Young Musicians). A viadalt 1982-ben alapította az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU - European Broadcasting Union).
    
Az idei, kölni versenyen 14 tagország indít különböző hangszereken játszó 20 év alatti muzsikusokat, akik két fordulóban mérettetnek meg. A televízió nyilvánossága előtt zajló döntőben a fiatalok öt percet muzsikálhatnak zenekari kísérettel a kölni dóm előtt felállítandó hatalmas szabadtéri színpadon. A zsűri a két forduló alapján dönt a díjazottakról - közölték a szervezők.
    
Az interneten követhető elődöntőben Devich Gergely egy Haydn-menüettet, Bartók Román népi táncait, valamint Liszt Szerelmi álmok című darabját játssza édesanyja, Kovalszki Mária zongorakíséretével. A május 31-i döntőben, amelyet a közmédia is élőben közvetít, Saint-Saens Allegro appassionato című darabját adja elő zenekarral.
    
Devich Gergely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előkészítő tagozatára jár, a különleges tehetségek osztályába, tanára Mező László. A zuglói Szent István Király Zeneiskolában Antók Zsuzsanna növendéke volt. Számos hazai és nemzetközi siker fűződik már a nevéhez.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés