bezár
 

film

2014. 05. 16.
Az InterCom mutatja be a Fehér Istent Magyarországon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2014. június 12-én az InterCom mutatja be Mundruczó Kornél új filmjét, a Fehér Isten (16) című thrillert. A filmes és színházi munkáival egyaránt világszerte elismert rendező hatodik nagyjátékfilmje egy kislány (Psotta Zsófia) és egy kutya barátságának történetét meséli el egy olyan ellenutópisztikus világban, ahol a származás sorsdöntő kérdéssé válik.

prae.hu

A különleges történetű filmet a 67. Cannes-i Filmfesztivál szervezői meghívták az "Un Certain Regard" elnevezésű programba is, ahol olyan alkotók művei mellett lesz látható, mint Wim Wenders, Asia Argento vagy Mathieu Amalric.          

A film magyar-német-svéd koprodukcióban, a Magyar Nemzeti Filmalap gyártási támogatásával készült, vezető producere Petrányi Viktória. A film főbb szerepeiben olyan színészek láthatóak, mint Psotta Zsófia, Zsótér Sándor, Monori Lili, Thuróczy Szabolcs és Gálffi László.

Az 50 napos budapesti forgatás egyik különlegessége volt a 274 szereplő kutya részvétele. Ez világviszonylatban is kivételes, még nagy költségvetésű amerikai filmek sem használnak egyszerre ennyi állatot! A négylábú színészek kiképzése már hónapokkal a forgatás előtt megkezdődött Teresa Miller amerikai kutyatréner vezetésével. A Los Angeles-i szakember korábban világhírű filmek elkészítésében működött közre, ő képezte ki a Rex felügyelő, a Kutyám Jerry Lee vagy a Cujo állatait, és ezúttal Halász Árpád magyar állatidomárral együtt dolgozott.



Fehér Isten (16)
 
Főszereplők: Psotta Zsófia, Zsótér Sándor, Thuróczy Szabolcs, Gálffi László, Nagy Ervin. Fényképezte: Rév Marcell. Zene: Asher Goldschmidt. Írta: Wéber Kata, Mundruczó Kornél, Petrányi Viktória. Rendezte: Mundruczó Kornél
 
A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború.

Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle.

Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el.

Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol.

De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

Mundruczó Kornél a filmvilág az egyik legsikeresebb magyar rendezője: a Fehér Isten az ötödik filmje, amelyet beválogatnak a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál programjába – ám a film egyúttal egy új alkotói korszak kezdete is.
 
Mozibemutató: 2014. június 12.
Színes magyar film
Műfaj: thriller
Gyártó: Proton Cinema
Játékidő: 120 perc
Korhatár: 16


 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés