bezár
 

film

2014. 05. 15.
Megjelent a kisfilmes magazin, a World of Shorts cannes-i száma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Daazo kisfilmes honlap gondozásában megjelenő World of Shorts magazin legújabb számában a Cannes-i Filmfesztiválra fókuszál. A filmfesztiválon nyomtatott formában is elérhető, különleges illusztrációkkal teli kiadvány a szemle rövidfilmes programjának bemutatásán kívül elsősorban a kisfilmek forgatásához szükséges anyagi források előteremtéséhez ad ötleteket a filmkészítőknek, valamint átfogó fesztiválkörképet is kínál.

prae.hu

A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazin a magyar alapítású Daazo blogjából nőtte ki magát 2012-ben: az angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválok rövidfilmes helyszínein terjesztik. 2014 májusában jelenik meg a WOSH legújabb, Cannes-ra fókuszáló száma: a magazin a Cannes-i Filmfesztivál rövidfilmes programjai (versenyprogram, Cinéfondation) mellett elsősorban abban ad tanácsokat a filmkészítőknek, hogy hogyan teremthetik elő a filmjük forgatásához szükséges anyagi forrásokat alternatív módon.

A Daazo újra meghirdette a pitchelés új műfaját bemutató kezdeményezését: a Pitch Page projekt keretében még készülő rövidfilmes projektek számára biztosítottak megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét Pitch Page a magazinban is megjelenik nyomtatásban.

Ahogy a korábbi években, továbbra is a kreativitás és az alkotó erő áll a 80 oldalas magazin középpontjában: így nem maradhatott ki a méltán népszerű Mapping Your Mind rovat sem, amelyben a Cinéfondation (a filmfesztivál hivatalos programjának az a része, amelyben filmes iskolákból érkező alkotásokat mutatnak be) alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A Cinéfondation programba beválogatott magyar rendezővel, Kárpáti György Mórral is olvasható interjú a magazinban.

Rajta kívül kívül két másik, Cannes-hoz kötődő rendezőt is bemutat a kiadvány: a cannes-i veteránnak számító Mundruczó Kornélról portét olvashatnak a film iránt érdeklődők, és Chloé Robichaud-dal, az ígéretes kanadai rendezőnővel is készült interjú. A rendezőnő fiatal kora ellenére már négy filmmel járt Cannes-ban. A filmes tanulmányok, tanfolyamok és filmfesztiválok is nagy teret kapnak a magazinban: megismerhetik az olvasók az ingyenes filmes képzést kínáló Wajda School programját, és többet megtudhatunk olyan filmfesztiválokról (pl. a rigai 2Annas, a nijmegeni GoShort vagy a winterthuri Kurzfilmtage), amelyek  bár nem világhíresek  hatalmas lehetőséget rejtenek a fiatal filmesek számára.

A magazint nyomtatott formában a Cannes-i Filmfesztivál helyszínein és a Cinéfondation vetítésein lehet megtalálni.

A magazin online elérhetősége: http://issuu.com/daazo/docs/cannes2014

A magazin legutóbbi, berlini számára (2014. február) több mint 60.000 olvasó volt kíváncsi.

A Daazo.com-ról:
A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat, ugyanakkor egy nyitott felület, amelyhez immár okostelefon és okostévé alkalmazás is társul  az oldalra bárki feltöltheti saját rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Daazo.com kiadásában a World of Shorts magazin évi négy alkalommal jelenik meg: a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts on Tour apropóján.

A magazin korábbi, online kiadásait itt lehet elolvasni:
http://issuu.com/daazo

Mundruczó Kornél filmjei a Daazo.com oldalán:
http://www.daazo.com/mundruczo/films
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés