bezár
 

art&design

2014. 05. 14.
Mester és Tanítványai: Kiállítás megnyitó a Deák Erika Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mester és Tanítványai címen fiatal grafikusok kiállítása nyílik az International Business School végzős diákjai szervezésében, május 19-én este 6 órakor, a Deák Erika Galériában.

prae.hu

Az IBS művészet management szakán végzős 6 hallgató szervezésében nyílik meg az a művészeti kiállítás, amely 6 grafikus munkáját mutatja be a város egyik legelismertebb galériájában, a Deák Erika Galériában. A kiállítás izgalmas találkozás a jövő művészet mendzserei és pályakezdő művészei között.

Már a Mester és Tanítványai cím is jelzi: az egyetemi évek alatt összetartó csapat formálódott. Az IBS diákjainak mentora Tóth Pál Sándor, a grafikusok mestere Auth Attila, grafikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa.

Ez a bemutatkozás folytatása a Hegyvidék Galéria Jeles! című kiállításának, ahol, miképp most is, Auth Attila tanítványaival közös kiállításban mutatja meg hihetetlenül sokszínű, izgalmas szemléletű grafikai alkotásait. A kiállításon a látogató találkozhat számtalan díjnyertes munkával, kreatív logóval, és letaglozó videóval. Témájában feszegeti az alkalmazott grafikusok szerepét a mai művészeti piacon. Felvetődik a kérdés, hogy a művészet mennyire formálja az emberek ízlését és milyen mértékben hat életünkre. Az alkmazott grafika része a mindennapjainknak, találkozunk vele reklámplakátokon vagy a boros üvegeink címkéjén, alkalmazott grafikusok alkotják a minket körülvevő világ tipográfiáit. Észrevétlenül ivódnak belénk ezek a vizuális impulzusok, egyúttal formálják a világról alkotott gondolatainkat. Miként a mesterek példája és iránymutatása formálja tanítványait.


Kiállító művészek:

Auth Attila, grafikus, legismertebb munkái az Iparművészeti Múzeum, a Postabank, a Budapest Airtport és a budapesti kettes metró arculattervezése.

Berecz András, a grafika különböző ágaiba is belekóstólt már, többek között az elmúlt egy év általa tervezett logói lesznek láthatók a kiállításon.

Hegedűs Martzi nevét ismerhetjük a díjnyertes Frustro betűtípus elkövetőjeként, illetve a Cégér – a jó bornak pályázat döntőseként.

Kondacs András fantasztikusan kezeli a technikát, ennek köszönhetően születtek meg számítógépes animációi és reklámfilmjei, amik a kiállításon vetítésre kerülnek.

Varga Anna Gizella munkái nemzetközi színvonalon is kimagaslónak bizonyultak, a limai plakát kiállításról első helyezettként tért vissza.

Vörös Botond grafikus, számtalan hazai és nemzetközi díjat nyert már munkáival, mindenképp érdemes megtekinteni, most mivel rukkol elő.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a megnyitón.


Helyszín és időpont:

Deák Erika Galéria,1066, Mozsár utca 1., Budapest
2014. május 19., 18 óra

 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés