bezár
 

art&design

2014. 05. 14.
Megnyitotta kapuit a megújult B32 Galéria
Újbuda kortárs művészeinek kiállítása várja a látogatókat egy hétig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újbuda Önkormányzata ünnepélyes megnyitó ünnepségen adta át a kerület megújult kulturális színterét, a felújított B32 Galériát.

prae.hu

Az ünnepségen Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere nyitotta meg a kibővített B32 Galériát. Ezt követően Bosznai Tibor, a Hadik Kávéház, valamint a Szatyor Bár és Galéria művészeti vezetője mutatta be a Kulturális Tizenegy Egyesület szervezésében megvalósult, KÖZ/TÉR/KÉP – a közösségi élet lenyomatai című nyitó kiállítást.

„Nagyon örülök annak, hogy a mai események részeként, a Gomba átadása után ez a kiállítás is megnyílhat, hiszen semmi nem szimbolizálhatja olyan jól a KVK-t, mint az abban alkotó művészek. Azt, hogy a kerület vezetése és az itt működő kulturális és civil szervezetek, intézmények, galériák, kiállítóhelyek között elindult a párbeszéd, mérföldkőnek tartom” – mondta az ünnepélyes átadó ünnepségen Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere.

A galéria felújításának egyik központi eleme volt összeköttetést biztosítani az Újbuda Kulturális Városközpont Programban szintén megújult Gárdonyi térrel. A megvalósult térrendezés lehetővé teszi, hogy a B32 Galéria kulturális eseményeit már ne csak a galéria falain belül lehessen megrendezni, hanem azok kiköltözhessenek a közterületre, a ház előtti Gárdonyi térre is. A megvalósult átalakításnak köszönhetően a B32 Galéria immár nem csupán szellemiségében, hanem fizikai valójában is nyitni tud a közönség felé, továbbá még több lehetőséget teremt a változatos programkialakításra.

A B32 Galéria jövőbeni programkialakításának fontos eleme és jellemzője lesz a különböző tematikus rendezvénysorozatokra való reflektálás, ugyanakkor fontos igény a helyi hagyományok ápolása, megteremtése. Ez a tematika szoros együttműködést képzel el a helyi alkotóközösséggel, egyedülálló lehetőségeket teremtve a kerületben élő és alkotó művészeknek, szakembereknek. A partnerkapcsolat kialakítása és a szoros együttműködés a helyi művészekkel a nyitó kiállítás koncepcióját szintén meghatározta.

Bosznai Tibor, a Hadik Kávéház, valamint a Szatyor Bár és Galéria művészeti vezetője elmondta, hogy az önkormányzattal már a tavalyi évben elkezdődött az együttműködés és több közös projekt után a B32 Galéria megnyitója az egyik legjelentősebb állomása ennek a partnerségnek. Mint mondta, büszke arra, hogy új civil szerveződésük, a Kulturális Tizenegy Egyesület már most meghatározó művészeti és közösségi alkotó szerepet tölt be a kerület életében, és most nyíló tárlatukban olyan művészek munkáit is fel tudták sorakoztatni, mint Gross Arnold, Konok Tamás, vagy éppen a Faur Zsófi Galéria tehetségei.

A KÖZ/TÉR/KÉP – a közösségi élet lenyomatai című kiállítás az ünnepélyes megnyitót követően is megtekinthető, ingyenesen május 14. (szerda) 10.00 órától május 22. (csütörtök) 20.00 óráig, hétköznap és hétvégén 10.00 és 20.00 óra között.

Újbuda Önkormányzata 2011-ben indította el az Újbuda Kulturális Városközpont Integrált Városfejlesztési Programot (KMOP-5.2.2/B-09-2f-2010-0006), melynek szervezésére és kivitelezésére jelentős erőket fordított. A nagyszabású beruházás az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, 632.706.366 Ft összegű támogatással teljesült.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés