bezár
 

art&design

2014. 05. 12.
Már tízezren látták a pécsi Leonardo-kiállítást
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Népszerű a pécsi Leonardo-kiállítás: a tárlatot tízezren tekintették meg a nyitás óta eltelt kevesebb mint négy hét alatt.

prae.hu

"A Leonardo, a reneszánsz zseni minden idők legátfogóbb tárlata a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról - írták a szervezők hétfőn, az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményükben. Hozzátették, hogy az Európában először Pécsett látható, szeptember 30-ig nyitva tartó kiállítás a reneszánsz művész mintegy 60 méret- és korhű találmányát mutatja be a Papnövelde utcai Modern Magyar Képtárban és a Káptalan utcai Martyn Múzeumban.
    
Kitértek rá, hogy a Leonardo-tárlatára május végéig óriásplakátokon hívják fel a nagyközönség figyelmét az ország tizenhárom megyéjében és Budapesten. A szervezők remélik, hogy a kampány tovább növeli az érdeklődést és nyáron még több látogatót csalogat a baranyai megyeszékhelyre. "Külön múzeumpedagógus csoporttal fogadjuk az általános és középiskolás osztályokat, számukra komplett programcsomagokat is kínálunk" - fűzték hozzá.
    
Kitértek rá, hogy a Leonardo-kiállításnak köszönhetően az elmúlt hetekben mintegy 60 százalékkal nőtt a pécsi Janus Pannonius Múzeumhoz tartozó Vasarely, Zsolnay és Csontváry Múzeum forgalma. Utóbbiban Csontváry Kosztka Tivadar korai műve, a gácsi Forgách-kastély is megtekinthető, amely csereképként került Pécsre a debreceni Modemből.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés