bezár
 

irodalom

2014. 05. 11.
Idén a legjobb mesemondókat díjazták a Nagy Mese pályázaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Malicskó Lilla a 6-9 évesek mezőnyében, a nagyobbak közül Kopasz Helga, a 14-18 évesek versenyében Kerekes Róbert érdemelte ki az első helyezést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nagy mese pályázatán.

prae.hu

A verseny második évadát tavaly októberében hirdette meg az MTVA, ezúttal a gyerekek között a legjobb mesemondókat keresték - idézte fel Horváth Vanda, az M2 gyerekcsatorna intendánsa a vasárnapi budapesti díjátadón az MTVA székházában.

A pályázatra 386 nevezés érkezett az ország számos pontjáról és a határon túlról Kárpátaljáról, a Vajdaságból és Erdélyből - mondta el Szokolay Brigitta dramaturg, a zsűri tagja.

A 6-9 évesek versenyében Malicskó Lilla A békaverseny című mesével lett első. Megosztott második helyen végzett Rekovics Réka A pletykás asszonyok és Szabó Dominik A nyúl mint tolmács című mesével. Harmadik Illés Panna lett, ő A száz éves asszony és a halál című történet mondta el.

Bors néni különdíját a kategóriában Nagy Eliza kapta a Cicafuttatás előadásáért.

A 10-13 évesek kategóriájában Kopasz Helga A Csodapatika című történetével nyert. Második lett Orosz Róbert az Isten karjától a kapanyél is elsül című mesével, a harmadik helyet Kiss Tamás érdemelte ki A bugyuta ember című történet előadásával.

A 14-18 évesek kategóriájában Kerekes Róbert lett az első helyezett A szegény ember és a pokróc című művel. Ezüstérmes lett Ruskó Fanni A teknős és a nyúl című klasszikussal, harmadik helyen Barthalis Harmatka végzett, ő A kis gyufaárus lány meséjét választotta.

Közönségdíjat nyert 4639 szavazattal Papp Zétény, aki A kőleves című mesét adta elő.

A zsűriben Molnár Piroska, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, Pikali Gerda színésznő, Kautzky Armand színművész, Bognár Mónika rendező, Palotás Ágnes dramaturg, Pintér Edina, a Magyar Rádió programszerkesztője és Szokolay Brigitta dramaturg foglaltak helyet.

Az ünnepség zárásaként Molnár Piroska olvasta fel A madár és a leány című Pilinszky János mesét a gyerekeknek.

Pintér Edina, a Magyar Rádió programszerkesztője a díjátadó után a gyerekeknek megköszönte a meséket, a szülőknek és nagyszülőknek pedig azt, hogy megszerettették a gyerekekkel a mesék világát.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Platon Karataev: Napkötöző
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés