bezár
 

színház

2014. 05. 10.
Véget ért a gyermek- és ifjúsági színházi biennále Kaposváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Véget ért szombaton Kaposváron az ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennále, amelyen egy héten át az elmúlt két év legjobb produkcióit mutatták be hazai és külföldi társulatok.

Szkéné színház

Folyamatos érdeklődés a nézők részéről, az utcai programok színessége és az előadások magas színvonala jellemezte az idei biennálét, amelynek története során most volt a legnagyobb választék - mondta Novák János, az ASSITEJ Magyar Központ elnöke a csaknem ötven produkciót bemutató színházi fesztivál záróünnepségén a Csiky Gergely Színházban.

Az ország legnagyobb, hetedik alkalommal megrendezett gyermek- és ifjúsági színházi fesztiválján 45 - korcsoportok szerinti bontásban összeállított, e mellett a határon túli társulatokat külön válogatásban bemutató - előadásból (nagyszínházi, kamara-, tánc- és bábszínházi produkciókból) válogathatott a közönség. A fesztivál kísérőrendezvényeiként felolvasóesteket, mesterkurzust, workshopokat, szakmai vitákat rendeztek, szabadtéri előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, játékos programokkal várták az érdeklődőket.

A versenyprogramban szereplő 23 előadást értékelő szakmai zsűri a legkisebbeknek szóló előadások közül Üveghegy-díjjal jutalmazta a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Pont, pont, vesszőcske című előadását, a legjobb gyerekszínházi előadások közül a Budapest Bábszínház Boribon és Annipanni című produkcióját, míg két független társulat - a Nézőművészeti KFT és a Manna Kulturális Egyesület - alkotóközössége az Ady/Petőfi című darabbal a legjobb ifjúsági színházi előadás kategóriában nyerte el a díjat.

Díjakat már a fesztivál hétfői megnyitó ünnepségen is átadtak. Akkor ASSITEJ Üveghegy életműdíjjal ismerték el Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Csukás István Kossuth-díjas író, Molnár Piroska, a nemzet színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, valamint Nánay István színikritikus munkásságát.

Az ASSITEJ Magyar Központja a társszervező Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg Kaposváron a gyermek- és ifjúsági színházak biennáléját. A szervezet munkájában részt vevők a hazájukban azért dolgoznak, hogy minden gyerek évente legalább egyszer eljusson színházba, vagy hozzájuk eljusson a színház.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés