bezár
 

film

2014. 05. 06.
Vivian Maier nyomában: premier előtti vetítések és fotópályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vivian Maier neve csupán pár éve került a köztudatba, mégis kételyek nélkül mondhatjuk, hogy a huszadik század egyik kiemelkedő alkotója. Fotográfiáit soha, senkinek nem mutatta meg, így azokat egy véletlen folytán fedezte fel John Maloof amerikai történész 2007-ben.

prae.hu

Azóta az alkotó különleges története és fotói szinte az egész világot bejárták. A fényképező dadus képei a Mai Manó Ház jóvoltából a magyar nagyközönség elé is eljutottak 2012-ben. A dadaként dolgozó francia és osztrák-magyar származású Vivian Maier Rolleiflex fényképezőgépe mögé bújva New York és Chicago utcáit róva örökítette meg az urbánus Amerika legérdekesebb pillanatait az ötvenes évektől kezdve egészen a kilencvenes évek végéig. A több mint 100.000 negatívot tartalmazó életmű az ún. utcai fotográfia műfajának értékes elemévé vált.

Vivian Maier nyomában című dokumentumfilm június 12-én kerül országos moziforgalmazásba. A premier előtt, május folyamán azonban számos közösségi kulturális és szórakozóhelyen szerveznek pop-up kiállítást Vivian Maier képeiből és tartanak kislétszámos vetítéseket.

Vetítések a Mai Manó Házban:

Május 6. 19:00 – A vetítést felvezeti Kincses Károly, fotómuzeológus (Már nincs szabad hely!)
Május 9. 19:00 – A vetítést felvezeti Kálló Péter, fotóriporter
Május 10. 19:00 – A vetítést felvezeti Csizek Gabriella, művészeti munkatárs

Belépőjegy: 1800 Ft, amellyel megtekinthetőek a Ház aktuális kiállításai is. Regisztrálni a maimano@maimano.hu címen lehet, a tárgy rovatba ezt kell írni: Vivian Maier.

Fotópályázat:

A magyarhangya Mai Manó Házzal és az Indafotóval közösen fotópályázatot hirdet Önarckép sorozat – Hívd elő magadból Vivian Maiert! címmel, melynek a fődíja kétszemélyes belépő a Velencei Biennáléra repülőjeggyel és szállással. Részletek a http://maimanohaz.blog.hu/2014/04/30/onarckep_sorozat_hivd_elo_magadbol_vivian_maiert_fotopalyazat linken.


 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés