bezár
 

art&design

2014. 05. 06.
Design Hét Budapest 2014: Átvitt értelem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Design Hét Budapest fesztivál idén ősszel is tíz napra a fővárosba varázsolja a hazai és a nemzetközi design élet legjavát, a programok széles körével október 3. és 12. között várja a nagyközönséget. A fesztivál védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál, szervezője a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség.

prae.hu

Az immáron 11. alkalommal megrendezésre kerülő Design Hét Budapest fókuszában a mindennapi életünket egyre inkább átható technológia, az internet, az okos eszközök használatának általános elterjedése, és ezeknek a design számos területére gyakorolt hatása áll. Az Átvitt értelem szlogen jegyében a fesztivál programadó rendezvényei elsősorban a formatervezés és a technológia kapcsolódási pontjait, lehetőségeit, legújabb eredményeit, aktuális kérdéseit mutatják be, esettanulmányokkal, előadásokkal, gondolatébresztő beszélgetésekkel.

Folytatva az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezést, 2014-ben a Holland Királyság lesz a fesztivál díszvendége. A hazai design szakma egészét megmozgató, széles közönséget vonzó eseménysor keretében idén is sor kerül a Design Hét Budapest saját szervezésű programjaira: a nemzetközi és hazai anyagot felvonultató nyitókiállítás a fókuszba állított témát járja majd körül, de lesz Nyitott Stúdiók, vásárlási akció, miközben a Design Túrák és a gasztro programok sora is folytatódik. Természetesen ez alkalommal sem múlhat el a fesztivál sztárdesigner vendég nélkül, és a hazai design szakma legrangosabb díjait (Magyar Formatervezési Díj, Design Management Díj) 2014-ben is a fesztivál keretén belül adják át.

Idei újdonság, hogy az itthon és az országhatárokon túl is széleskörű ismertségnek örvendő Central European Fashion Days programjaira, köztük a Gombold újra! pályázat, a közép-európai divattervezők egyik legrangosabb megmérettetésének eredményhirdetésére és nagyszabású divatbemutatójára is a Design Hét Budapest nyitóhétvégéjén kerül sor.

A Design Hét Budapest 2014 felhívása letölthető a designhet.hu oldalról.

További információ:
http://designhet.hu/2014/
https://www.facebook.com/budapestdesignweek







 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés