bezár
 

film

2014. 05. 04.
Mi van az élet előtt és a halál után? – Május 8-án Impulzus címmel filmklub indul
2014. május 8., 18:30, DocuArt mozi, 1092 Budapest, Erkel utca 15.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mi az élet értelme? Mi van az élet előtt és a halál után? Ahová születünk, az meghatároz minket? Mi a boldogság titka? Hol a helyünk a társadalomban? A DocuArt Filmművészeti Központ Impulzus címmel filmklubot szervez 2014. május 8-tól június 19-ig, négy alkalommal. A filmklub célja elmerülni egy-egy izgalmas, örökérvényű gondolatkörben, majd a rendezőkkel és meghívott előadókkal közösen megvitatni azt.

prae.hu

A világban rengeteg benyomás, behatás ér minket. Ezek az impulzusok gondolkozásra késztetnek, és megfogalmazódnak bennünk olyan kérdések, melyekre egyértelmű válasz nincs. Mégis fontos ezekről elmélkednünk, és diskurálnunk, hogy értelmet kapjanak gondolataink. A filmklub többek között olyan alapvető kérdéseket érint, mint a lét értelme, az egyén determináltsága, a boldogság kulcsának keresése és az ember helye, felelőssége a világban, társadalmunkban. 

Az első vetítésre 2014. május 8-án, csütörtökön kerül sor 18.30  órai kezdettel a DocuArt Filmművészeti Központban, az Erkel Ferenc utca 15. alatt.

A filmeket magyar rendezők készítették. A filmek magyar nyelven lesznek vetítve. Minden alkalommal jelen lesznek a film rendezői, és meghívott vendégek.

Az első alkalommal vetített film:

Befogad és kitaszít a világ
2013, 51 perc
Rendező: Skrabski Fruzsina

A filmben végigkövethetjük a "mi van az élet előtt" és "mi van a halál után" kérdésekre való válaszok kutatását. Honnantól van a lélek? Mi lesz velünk a halál után? Van-e reinkarnáció? Van-e mennyország? Az abortusz gyilkosságnak számít? 

A rendező alaposan körüljárja a témákat, és minden "illetékest" megkérdez: legyen az pap, nőgyógyász, buddhista vagy materialista. Egy biztos, a világ örök körforgásáról nincs egységes gondolkodásmód, csak sokféle nézőpont!

Meghívott vendégek:

Skrabski Fruzsina – rendező
Fekecs Máté – vallástörténész

A filmklub szervezői:

Goldgruber Katalin
Dóczy Gabriella

Együttműködő partnerek:

Palantír Film Alapítvány
DocuArt Filmművészeti Központ

A filmklubon a részvétel ingyenes.
A plakátot Halász Adrienn készítette.

Esemény:
https://www.facebook.com/events/633036943446638
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés