bezár
 

film

2014. 05. 04.
Magyar diákok is szavaznak a Fiatal Közönség Díjáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Nemzeti Filmalap szervezésében 40 fővárosi diák első alkalommal szavazhat az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjáról (Young Audience Award) vasárnap a budapesti Tabán moziban.

prae.hu

Magyarország első ízben csatlakozott a fiatal mozinézőknek szervezett közös filmnézéshez és szavazáshoz, amely során tizenhét városban, köztük Londonban, Barcelonában, Erfurtban, Tbilisziben és Tel-Avivban párhuzamos zajlanak a vetítések.

A Veres Pálné Gimnázium és a Városligeti Általános iskola felsőtagozatos diákjai három, díjra jelölt filmet néztek meg vasárnap a Tabán moziban. A szakmai zsűri döntése alapján idén a dán MGP küldetés (The Contest), a holland Bűnbánat (Regret!), valamint a német A menedék (Ostwind) című, 12 és 14 év közötti korosztálynak szóló alkotásokra voksolhatnak a fiatalok.

Andrew G. Vajna, a Magyar Nemzeti Filmalap vezetője az MTI-nek elmondta: azért csatlakoztak a rangos eseményhez, hogy egyrészt megszólítsák és elérjék a fiatal közönséget, másrészt ösztönözzék őket abban, hogy moziba járjanak. A kritikus látásmód pedig segíti a fiatal generációt abban, hogy tudatos filmfogyasztókká váljanak - mondta.

"A magyar gyerekek nemcsak elmondják véleményüket, hanem megtudják azt is, hogy más országokban, más gyerekek miként látják ugyanazokat a filmeket" - tette hozzá.
A kormánybiztos rámutatott: a filmgyártóknak ismerniük kell a fiatalok igényeit ahhoz, hogy olyan filmeket állítsanak elő, amelyeknek lesz közönsége.

A vetítések után, a látott filmekről Lovas Balázs forgatókönyvíró, Bollók Csaba filmrendező és Csere Ágnes színész beszélgetett a fiatalokkal.

Este élő közvetítéssel kapcsolódik össze a 17 város közönsége a németországi Erfurtban rendezett gálaműsor helyszínével. Minden városban a gyerekek elmondják véleményüket az általuk kiválasztott legjobb filmről. Majd a szavazatok összesítése után derül ki, hogy ki kapja 2014-ben a legjobb európai filmet illető Fiatal Közönség Díját (Young Audience Award).
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés