bezár
 

színház

2014. 04. 30.
Színházi nevelési konferencia Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színházi nevelési konferenciát rendez szerdától három napon át a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Mai mesék - Összetett témákról fiataloknak címmel a Marczibányi Téri Művelődési Központban Budapesten.

Szkéné színház

Edward Bond A széttört tál című drámáját a Kerekasztal mutatja be szerdán a 10-13 éves korosztálynak. A magyarországi ősbemutatót a Bond-előadások állandó rendezője, Chris Cooper állította színpadra. Az előadás azt vizsgálja, hogy a félelem és a létbizonytalanság hogyan befolyásolja a képzeletet, a valóság megismerésének lehetőségét. A konferencián részt vesz a darab írója és rendezője is - közölték a szervezők az MTI-vel.
    
Csütörtökön Cziboly Ádám pszichológus, színházi nevelési szakember, a Színház- és Filmművészeti Egyetem menedzserigazgatója a DICE (Drama Improves Lisbon Key Competences Education, azaz A drámapedagógia hatása a lisszaboni kulcskompetenciákra kutatás) projektvezetőjeként szerzett tapasztalatairól számol be. Kádár Annamária mesepszichológus Szükséges szörnyűségek címmel a mese hatalmáról tart beszámolót, amelyből kiderül, hogy a különböző történetek milyen nevelő, kognitív hatással lehetnek a fiatalok pszichéjére. Nahalka István, a mai magyar konstruktivista pedagógia szaktekintélye az általa képviselt tudományos irányzat alapvetéseibe és legújabb eredményeibe avatja be az érdeklődőket.
    
Edward Bond Gyerekek című művét az Örkény Színház ifjúsági programjának keretében működő Kaptár csoport adja elő. Ezen a napon láthatja a közönség Kárpáti Péter rendezésében a FÜGE, a Gólem Színház és a Titkos Társulat koprodukciójában készülő A negyedik kapu című előadás munkabemutatóját is, amelyen a művészek sajátos mesélési technikába avatják be a nézőket.
    
A konferencia harmadik napján, pénteken a Káva Kulturális Műhely Az emlékezés drámái - Szobor című, középiskolásoknak szóló előadása szerepel a programban, a darabot a 2008-2009-ben elkövetett romák elleni magyarországi gyilkosságsorozat ihlette. A produkció létrejöttéről Sebők Bori, az előadás író-dramaturgja, Takács Gábor, a Káva szakmai vezetője és Róbert Júlia, a színházi nevelési társulat állandó író-dramaturg munkatársa mesél.
    
Végül Kaposi Lászlónak, a Kerekasztal alapítójának legújabb rendezését tekintheti meg a közönség Varjak címmel, amely állami gondozásból, nevelőotthonokból megszökő, majd visszakerülő fiatalok számára készült a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány felkérésére.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés