bezár
 

zene

2008. 11. 27.
Sztárparádé a Met 125. születésnapján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sztárparádéval készül a New York-i Metropolitan operaház - a híres "Met" - alapításának 125. évfordulójára: a március 15-én sorra kerülő gálán olyan operacsillagok lépnek fel, mint a szoprán énekesnők sorában Natalie Dessay, Renée Fleming, Angela Gheorghiu és Deborah Voigt, vagy a tenorok közül Plácido Domingo, Juan Diego Flórez, Marcello Giordani és Ben Heppner.

prae.hu

A mezzoszopránok közül Stephanie Blythe és Waltraud Meier, a baritonok sorából Thomas Hampson és Dimitrij Hvorosztovszkij, a basszusok közül René Pape is szerepel, és James Levine áll majd a karmesteri pulpituson az operaház által kiadott keddi közlemény szerint. 

A szereplés szó nem véletlen, mivel az esten 26 operajelenetet elevenítenek fel a Met híres előadásaiból, az eredeti díszletek között és a hajdani kosztümökben, vagy azok felidézésével, vetítésekkel.

Négy jelenet lesz hallható Gounod Faustjából, amellyel 1883. október 22-én az operaházat megnyitották. Egyes képek már a soron következő felújításokra utalnak majd: Deborah Voigt és Ben Heppner Richard Wagner Siegfried című operájának zárójelenetét adja elő, Natalie Dessay Verdi Traviatájának egyik áriáját, Plácido Domingo Verdi Simone Boccanegra című operájának egyik duettjét énekli Angela Gheorghiuval, René Pape pedig Muszorgszkij Borisz Godunovjából adja elő Borisz halálát.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés