bezár
 

film

2014. 04. 30.
Vasárnap Budapesten is szavaznak az EFA Fiatal Közönség Díjáról
EFA Fiatal Közönség Díja, 2014.05.04., Tabán Kinotéka
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Nemzeti Filmalap kezdeményezésére és szervezésében 40 felső tagozatos általános iskolás is csatlakozik az Európai Filmakadémia (EFA) Fiatal Közönség Díjának (Young Audience Award) szavazásához. Az ifjú mozinézőknek szervezett, Európán átívelő, 17 városban párhuzamosan zajló közös mozizásra és szavazásra harmadszor kerül sor vasárnap, első ízben Budapesten is.

prae.hu

A rangos díj három jelöltjétMGP küldetés (MGP Missionen, Dánia), Bűnbánat (Regret!, Hollandia) és A menedék (Ostwind, Németország) – szakmai zsűri választotta ki azon európai egész estés filmprodukciók (játékfilmek, dokumentumfilmek és animációs filmek) közül, melyek célközönsége a 12-14 éves korosztály. 2014. május 4-én, vasárnap, Európa-szerte a gyerekek megnézik mindhárom filmet, majd döntenek arról, hogy melyik film kapja idén az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díját.

Budapesten a Filmalap szervezésében a Budapest Film Zrt. együttműködésével és a Cserpes Sajtműhely Kft. támogatásával a nemrég felújított és újra megnyílt Tabán Kinotékában lesz az egész napos filmnézés és szavazás.

A kezdeményezéssel a Filmalap célja a fiatalok tudatos filmfogyasztóvá válásának elősegítése, és a mozizás mint közösségi élmény népszerűsítése. A vetítések között a budapesti iskolákból érkező fiatalokkal Lovas Balázs forgatókönyvíró, Bollók Csaba filmrendező és Csere Ágnes színésznő fog beszélgetni a látott filmekről. Az esemény szorosan kapcsolódik a Budapest Film Zrt. „Suli-Mozi” elnevezésű, évek óta sikerrel működő programjához, melynek szintén az a célja, hogy a fiatalok értő, tudatos és nyitott film-befogadókká váljanak.

A filmek vetítését követően vasárnap este élő közvetítéssel kapcsolódik össze a 17 város közönsége az erfurti gálaműsor helyszínével, és a szavazatok összesítését követően kiderül, hogy ki kapja 2014-ben a legjobb európai filmet illető Fiatal Közönség Díjat az Európai Filmakadémiától.

Bővebb információ:
http://yaa.europeanfilmawards.eu/en_EN

Facebook-oldal:
https://www.facebook.com/YoungAudienceAward

Forrás: sajtóinformáció, Magyar Nemzeti Filmalap és Budapest Film Zrt.
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés