bezár
 

film

2014. 04. 29.
Torino Film Lab workshop és Salvo premier a Cirko-Gejzír moziban
2014. május 8., 18:30, Cirko-Gejzír mozi, 1055 Budapest, Balassi B. u. 15-17.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Cirko Film május 8-án mutatja be a Salvo – Magányos szerelmesek című filmet. Az alkotás számos fesztiválon szerepelt, többek között a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete programjában. A premier alkalmából Budapestre látogat a rendezőpáros egyik tagja, Antonio Piazza.

prae.hu

Cirko Film és a Daazo ez alkalomból rövid workshopot szervez a magyarországi filmes képzésben részt vevő diákok számára, hogy megismerkedhessenek az egész Európát átívelő, roppant hasznos képzéseket és workshopokat rendező szervezettel, a Torino Film Labbel.

Az apropót az adja, hogy a Salvót is a Torino Film Lab keretein belül kezdték fejleszteni az alkotók, így első kézből számolhatnak be a tapasztalataikról, illetve arról, hogyan tudtak úgy felépíteni egy low-budget produkciót, hogy az később közönség-, illetve fesztiválsiker legyen.

A workshop másik résztvevője Matthieu Darras, a Torino Film Lab projektvezetője, aki a magyar filmesek számára a nemrég zárult Friss Hús Rövidfilmfesztivál zsűritagjaként lehet ismerős. Darras előadásában összefoglalja, hogyan működik a Torino Film Lab, milyen projektjeik vannak, hogyan és mivel érdemes pályázni a magyar filmeseknek.

Az előadásokat követően a Salvo – Magányos szerelmesek című filmet is megtekinthetik a résztvevők.

A kétórásra tervezett workshopot május 8-án 18:30-kor rendezik a Cirko-Gejzír moziban (1055 Budapest, Balassi B. u. 15-17.). Az eseményt a szervezők kifejezetten a filmes képzésben részt vevőknek szánják.

A részvétel ingyenes, az előadások angol nyelven hangzanak el, tolmácsolás nélkül.

Miután a terem befogadóképessége limitált, arra kérik az érdeklődőket, hogy május 2-ig regisztráljanak az eseményre az info@daazo.com email-címen.

Salvo – Magányos szerelmesek
(Salvo, olasz, magyar felirattal, 2013, 110 perc)

Salvo Mancuso egy maffiózó szűkszavú, rideg testőre és bérgyilkosa. Meghiúsít egy támadást, amelyet főnöke ellen terveztek, majd megöli a támadás kiötlőjét, de közben rátalál annak védtelen, vak húgára, akiről gondoskodni kezd. A lány ettől kezdve óriási hatással lesz Salvóra, sorsuk összefonódik. A történet egy sematikus gengszterfilmet idéz, de a Salvót máris kikiáltották az olasz és európai filmtörténelem egy meghatározó alkotásává, amely új alapokra helyezi a művészfilm jelenkori felfogását.

Bemutató: 2014. május 8.
Magyarországi forgamazó: Cirko Film
Korhatár:

Rendező: Antonio Piazza, Fabio Grassadonia
Operatőr: Daniele Ciprì
Vágó: Desideria Rayner
Szereplők: Saleh Bakri, Sara Serraiocco

A film a Cirko Film honlapján:
http://www.cirkofilm.hu/filmek/salvo-maganyos-szerelmesek/268/ 



Forrás: Cirko Film sajtóinformáció és http://anim.mome.hu
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés