bezár
 

zene

2014. 04. 29.
A Cello Street Magyarországon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Amerikai Nagykövetség, az Amerikai Külügyminisztérium Oktatási és Kulturális Osztálya valamint az American Voices támogatásával május 4. és 10. között Magyarországra látogat a kaliforniai Cello Street cselló kvartett, Matt Alber Grammy-díjas énekessel. A május 5-i és 8-i ingyenes koncertek mellett magyar együttesekkel működnek együtt, valamint mesterkurzusokat, műhelyfoglalkozásokat tartanak zenei képzésben részt vevő diákoknak és hátrányos helyzetű tehetségeknek.

prae.hu

A San Franciscó-i Cello Street immár két éve varázsolja el a nézőket a város utcáin és koncerttermeiben a pop és klasszikus műfajok érzelmes ötvözetével. A dinamikus kvartett azért dolgozik, hogy összehozza a klasszikus és pop zene közönségét egy innovatív és friss hangzással. Energiájuk számos együttműködésre ösztönözte őket, beleértve a közelmúlt közös munkáját a Grammy-díjas énekessel és zeneszerzővel, Matt Alberrel. Magyarországi programjuk során együtt zenélnek a Magyar Cselló Zenekarral, a veszprémi kötődésű Cosmos Trióval és elkészítenek egy videofelvételt Jónás Vera énekesnővel, aki korábban az Amerikai Külügyminisztérium OneBeat nemzetközi rezidenciaprogramjának 2012-es magyar részvevője volt.

Az együttes szenvedélyesen segíti a gyerekeket és mindenféle zenei ágazat feltörekvő művészeit, gyakran lépnek fel helyi iskolákban. Magyarországon mesterkurzusokat tartanak a Bartók Béla Konzervatóriumban valamint a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola tanulóinak. Ittlétük során szintén foglalkoznak hátrányos helyzetű diákokkal, két napot töltenek a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ roma fiataljaival, illetve a hangszer csodálatos világát közelebb hozzák a Vakok Általános Iskolájának tanulóihoz is.
 
Magyarországi nyilvános és ingyenes koncertprogramjaik a következők:
 
Május 5., hétfő
19.30 Vakok Általános Iskolája, Nádor Terem (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.)
 
Május 8., csütörtök
19.00 Veszprém, Hangvilla

A Cello Street Quartet honlapja:
http://www.cellostreetquartet.com/ 

Az együttes facebook-oldala:
https://www.facebook.com/CelloStreetQuartet 

Az American Voices American Music Abroad programja:
http://amvoices.org/ama/ 


Képek forrása:

Lead:
https://www.facebook.com/CelloStreetQuartet
Szöveg:
http://amvoices.org/ama/ensembles-2013-2014/cello-street/ 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés