bezár
 

zene

2014. 04. 28.
Újra az MVM Koncertek színpadán Grigorij Szokolov
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világhírű orosz zongoraművész, Grigorij Szokolov hétfői Chopin-estjével folytatódik az MVM Koncertek hangversenysorozata a Művészetek Palotájában.

prae.hu

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által életre hívott koncertsorozat "A Zongora" elnevezésű alsorozatában megrendezett hangversenyen Chopin h-moll szonátája és tíz mazurkája hangzik el Szokolov tolmácsolásában - olvasható a nemzeti energetikai társaságcsoport közleményében.
    
Grigorij Szokolov egyike Oroszország legünnepeltebb művészeinek. A leningrádi születésű zongorista első nagy áttörését akkor érte el, amikor 16 éves korában a zsűri egyhangú döntésével megnyerte a Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyt.
    
Azóta Bachtól Schönbergig terjedő széles repertoárjával a világ vezető hangversenytermeiben koncertezik: fellépett többek között a bécsi Musikvereinban, a berlini Filharmóniában, az amszterdami Concertgebouw-ban és a New York-i Carnegie Hallban, és olyan rangos zenekarok voltak a partnerei, mint a New York-i, a Drezdai, a Varsói és a Müncheni Filharmonikusok, a lipcsei Gewandhaus és a Zürichi Tonhalle zenekara, a Bambergi Szimfonikusok, a Helsinki Rádiózenekar és a milánói Scala Filharmonikus Zenekara.
    
Az MVM Koncertek hagyományosan egy-egy hangszer bemutatására épülnek. "A Zongora" és "A Hegedű" sorozat a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, a Festetics Palota Tükörtermében és a felújított Zeneakadémián várja a közönséget. Az MVM, mint társalapító közreműködésével létrehozott Junior Prima Díjban részesült tehetségek a Bartók Emlékházban adnak önálló koncerteket.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés