bezár
 

art&design

2014. 04. 24.
Látogatóközpont a tatabányai Turul-szobornál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tatabányai Turul-szobor közelében Gerecse kapuja névvel látogatóközpontot alakít ki az önkormányzat. Az épület tervezésére meghívásos ötletpályázatot írnak ki - erről döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület.

prae.hu

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a kiírásban ajánlatokat kérnek 21. századi modern épületre, organikus, a természetbe illő létesítményre, valamint a természet és a civilizáció közötti átmenetet kapuként megjelenítő formára.
    
Mivel a Turul-szobor közelében csak egyszer és csak egy épületet lehet emelni, a terület kiemelt jellege miatt a létesítménynek emblematikus jelentősége lesz - tette hozzá a polgármester.
    
A látogatóközpontban régészeti, turisztikai és történelmi bemutatóhelyet rendeznének be, valamint egy vendéglőt alakítanának ki.
    
A polgármester elmondta, hogy egyre több a kiránduló az emlékmű környékén és a Kő-hegyen. A turisták számát növeli majd, hogy 2014 nyarán átadják a hegy oldalában kialakított három sziklamászó útvonalat.
    
Az autópályáról is jól látható, fehér mészkősziklákon drótkötelekkel, kötélhidakkal 550 méteres mászóutat, via ferratát építenek ki. A Cseszneken lévő, hasonló létesítmény tatabányai alpinisták munkája, az ottani létesítményt hétvégenként átlagosan 500 látogató keresi fel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés