bezár
 

irodalom

2008. 11. 27.
Rakovszky Zsuzsa olasz könyvdíjat kapott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rakovszky Zsuzsa A kígyó árnyéka (L'ombra del serpente) című könyvének ítélte az Anfora Centroeuropea díj második fokozatát a milánói Anfora könyvkiadó. Az első díjas a szlovén Ciril Kosmac lett - közölte a Római Magyar Akadémia.

prae.hu

A milánói könyvkiadó alapította kitüntetést idén harmadik alkalommal adták át, ezúttal hétfőn este a Római Magyar Akadémián. A közép-európai szerzők Olaszországban 2008-ban megjelent, több mint 12 művéből tíztagú - neves egyetemi professzorokból, kritikusokból, fordítókból álló - zsűri választotta ki a legjobb munkákat.

Rakovszky Zsuzsa regénye a Baldini Castoldi kiadónál jelent meg. Az Anfora igazgatója, Alain Lapointe telefonon értesítette a díjról az írónőt, aki élő telefonos kapcsolaton keresztül válaszolt a közönség kérdéseire. Az est keretében bemutatták Száraz Miklós György Alla locanda del gatto d'argento (Az ezüstmacska) című könyvét is, amelyet szintén az Anfora jelentetett meg. Az eseményen jelen volt a szerző is. 

Ciril Kosmac szlovén író Sulle orme di un vagabondo (Egy csavargó nyomában) című regényéért kapta az Anfora Centroeuropea díjat. A harmadik helyezett szintén szlovén szerző, Boris Pahor lett Necropolis című regényével.

Mint azt Martin Eszter, a Római Magyar Akadémia munkatársa felidézte, tavaly Szabó Magda Pilátus című, olaszul megjelent regényével érdemelte ki az Anfora Centoeuropea díjat, vagyis az első helyezést, amelyet egy valódi amforával jutalmaznak. Mindhárom kitüntetett egy-egy plakettet is kapott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Horváth Iván (1948-2024)
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés