bezár
 

színház

2014. 04. 16.
Shakespeare-ünnep a miskolci teátrumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 450 ével ezelőtt született William Shakespeare-re emlékezik a Miskolci Nemzeti Színház április 23-tól, a teátrum ebből az alkalomból Shakespeare-ünnepet rendez - mondta el Kiss Csaba, a színház igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

Szkéné színház

Lesz zene, tánc, dráma és filmvetítés, tízperces paródiák a színház hat rendezőjétől, amelyekben a közönség láthat egyebek mellett erkélyjelenetet, de meghallgathatja a 75. szonettet is három különböző stílusban. A szórakoztató tízpercesek után tűzijáték lesz és torta, valamint 55 ezer üdítős kupakból felépítenek egy 30 négyzetméteres Shakespeare mozaikot a nézők segítségével.
    
A színes kupakokat már több hete gyűjtik az iskolákban, egy bevásárlóközpontban, gyárakban, a vendéglőkben, szórakozóhelyeken. A több ezer kupakot április 23-án a nézők és a Shakespeare-programban résztvevő gyerekek segítségével színenként különválogatják és rögzítik egy 30 négyzetméteres felületre, amelyen Shakespeare arcképe rajzolódik ki. Az óriásmozaikot a színház homlokzatára helyezik fel.

A Shakespeare-ünnep programjai között musical, dráma, szonett egyaránt lesz, miként színre kerül a Rómeó és Júlia balettváltozata is.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés