bezár
 

irodalom

2014. 04. 14.
Pályázat a JAK Világirodalmi Sorozat szerkesztésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A József Attila Kör elnöksége pályázatot hirdet a JAK Világirodalmi Sorozat szerkesztésére.

prae.hu

A pályázat részletei:

1. A szerkesztők feladata évi négy (vagy több) kötet  a sorozat eddigi hagyományainak, profiljának megfelelően főként kortárs külföldi szépirodalmi munkák  kiadása. Együtt kell működniük a Világirodalmi Sorozat mindenkori kiadójával.
 
2. A sorozatszerkesztők megbízatása 2 évre szól, amelyet a JAK alapszabálya 3.2.3 pontjának értelmében a közgyűlés indokolt esetben még egyszer, ugyanilyen időtartamra meghosszabbíthat. Az JAK érvényben levő átadás-átvételi szabályzatának megfelelően az új szerkesztők munkájukat 2014. július 1-jén kezdik.
 
3. Párosok pályázatait várjuk, legalább az egyik pályázó JAK-tag legyen, és a másik se töltse be a JAK-tagság korhatáraként meghatározott 41. életévet. Amennyiben a pályázatot elnyerik, és az egyikük nem tag, lépjen be a JAK-ba.
 
4. A szerkesztők az elvégzett munkáért tiszteletdíjat kapnak, ezt a saját maguk által pályázott összegekből fedezik. Ennek a díjazásnak a mértékéről az alapszabály 3.2.3 pontjának értelmében a felügyelő bizottság jóváhagyásával az elnök dönt, jelenleg ez könyvenként 50.000 Ft fejenként.
 
5. Legalább az egyik szerkesztő rendelkezzen szerkesztői, esetleg kontrollszerkesztői gyakorlattal, és legalább az egyikük legyen alkalmas hazai és külföldi alapítványoktól való pénzszerzési, valamint szervezési (könyvbemutatók stb.) feladatok ellátására.

6. A két pályázó lehetőleg két (vagy több) különböző idegen nyelvet és irodalmat ismerjen.
 
7. A kiíró pályázati tervet kér írásban, amely tartalmazza a pályázók szakmai és menedzselési elképzeléseit, valamint szakmai önéletrajzát és publikációs listáját is.
 
8. A pályázat beküldési határideje: 2014. május 11. (vasárnap)
 
9. A pályázatokat elektronikusan a jak@jozsefattilakor.hu címre kérik benyújtani, melynek beérkezéséről a JAK visszajelzést küld. A pályázatok előzetes elbírálását, regisztrációját  annak vizsgálatát, hogy a pályázati kiírás formai kritériumainak megfelelnek-e  az elnökség végzi. Hiánypótlásra egy alkalommal nyílik lehetőség, melyről a JAK 2014. május 13-ig küld ki felszólító levelet. A formailag megfelelő pályázatokat az elnökség iktatja, és erről a pályázókat levélben értesíti legkésőbb 2014. május 16-ig, és elhelyezi a honlapon (www.jozsefattilakor.hu).
 
10. A pályázatokat a JAK tavaszi közgyűlése fogja elbírálni. Ezt megelőzően az elnökség által formailag megfelelőnek talált pályázatokat minden JAK-tag e-mailben megkapja, vagy akár a JAK irodájában is elolvashatja. A közgyűlésen a pályázók pályázatukat röviden ismertetik, s módjukban áll a tagságnak a pályázatukkal kapcsolatos kérdéseire felelni. Ezt követően – az alapszabály 3.1.10. pontjának értelmében  a közgyűlés titkos szavazással, egyszerű szótöbbséggel dönt.

A pályázat a JAK honlapján:
http://www.jozsefattilakor.hu/index.php?submenu=welcome&id=1410&details=1&cat=1
 
Forrás:
A JAK elnökségének közleménye
2014. április 14.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés