bezár
 

film

2014. 04. 14.
Kárpátaljai filmesek dokumentumfilmet készítenek az ukrajnai forradalomról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dokumentumfilmet készít az MTVA kárpátaljai televíziós tudósítói stábja a tavaly november végén kezdődött, hatalomváltást követelő ukrajnai tömegmegmozdulásokról - tájékoztatta az MTI kijevi tudósítóját K. Debreceni Mihály szerkesztő-újságíró, a film rendezője hétfőn, utolsó forgatási napjukon az ukrán fővárosban.

prae.hu

Sterr Attila szerkesztővel és Vass Tamás operatőrrel együtt a háromtagú stáb kárpátaljai magyar újságírók szemével láttatja az ukrajnai eseményeket. A stáb az elmúlt négy hónapban folyamatosan figyelemmel kísérte a történéseket Ungváron és Lembergben, jártak Kijeven kívül Kelet-Ukrajnában, Donyeckben is - mondta el a rendező.
    
A "Maydan 2.0. - Forradalom Ukrajnában" című 52 perces dokumentumfilm olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: kik az ellenfelek, milyen célért és mi ellen küzdenek, véletlen eseménysorozat, vagy előre megírt forgatókönyv követelte-e a rengeteg áldozatot, és mi vezetett ahhoz, hogy sokan önként mentek a biztos halálba Kijev főterén, valamint kiállja-e Ukrajna a megpróbáltatásokat, vagy szétszakad az ország?
    
A filmet a tervek szerint május végén mutatják be Budapesten.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés