bezár
 

film

2014. 04. 13.
Májusban jön a magyar mozikba az új Coen-film
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarországon a Vertigo Média forgalmazásában jelenik meg a mozikban a Coen-testvérek legújabb, Llewyn Davis világa (Inside Llewyn Davis) című alkotása.

prae.hu

A film rendezői, a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen napjaink egyik legelismertebb amerikai alkotópárosa, akiknek mostani remeklése tavaly a cannes-i versenyprogramban volt először látható, és a Steven Spielberg vezette zsűri a zsűri nagydíját ítélte oda a filmnek.

A Llewyn Davis világát többek között két Oscar-díjra, három-három Golden Globe-ra és BAFTA-díjra is jelölték, és mások mellett a torontói kritikusok szerint volt a 2013-as év legjobb filmje. A Nem vénnek való vidék, A félszemű, a Fargo és A nagy Lebowski kultrendezőinek új mozija a hatvanas évek new york-i folk zenéjének világába kalauzolja a nézőt, olyan színészek közreműködésével, mint Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, és Justin Timberlake.

A Vertigo Média továbbra is elkötelezett híve az értéket képviselő, díjnyertes moziknak. Az elmúlt hónapokban bemutatott Vertigo-filmek között megtalálható volt többek között a cannes-i Arany Pálma-díjas Adéle élete 1-2. fejezet Abdellatif Kechiche rendezésében, a többek között tavaly Berlinben díjazott Az ártatlanság virágai, az Oscar-jelölt A titokzatos szerető Ralph Finnes rendezésében, és Lars von Trier A nimfomániás című új filmje. Május 1-jén pedig az idei berlini versenyprogramot is megjárt Stellan Skarsgard film, Az eltűnés sorrendjében kerül majd mozikba.

A Llewyn Davis világa május 15-től látható országszerte a mozikban.
Forrás: 
Vertigo Media, sajtóközlemény.

 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés