bezár
 

art&design

2014. 04. 12.
Koreai iparművészek kiállítása Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szöul 23 szellemi kincsét szemlélteti bútorokon, ékszereken, festményeken és különböző használati tárgyakon keresztül a budapesti Koreai Kulturális Központban április 24-én nyíló iparművészeti tárlat.

prae.hu

A Korea kincsei Szöulból című június 10-ig látogatható kiállítás kiemelkedő iparművészeti technikákat mutat be 24 művész alkotásain keresztül - közölte a Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.

A 150 alkotást felvonultató tárlaton az érdeklődők megismerkedhetnek a chimseon varrástechnikával, az ülő életmódhoz illeszkedő fafaragási technikával, a húros hangszerek készítésének fortélyaival, a tradicionális koreai háztartási eszközökön és ékszereken keresztül pedig az ezüstművességgel.

A közönség bepillantást nyerhet a szaruból készült íjak és a jáde köves ékszerek megmunkálásába, a népi minhwa festészetbe, valamint a különböző használati tárgyak, tároló edények, szalma- és gyékény szőnyegek elkészítésének történetébe is. A tárlat több hagyományos koreai szeszesitalt is bemutat, emellett koreai csomózással készült selyem kiegészítők és kagylóhéjjal díszített fa tárgyak is láthatók lesznek.

Az ingyenesen látogatható kiállítás létrejöttében a koreai népművészet mesterei által alapított Szöul Szellemi Kulturális Örökségeit Megőrző Közhasznú Társaság is közreműködött.

Az idei év a Koreai Köztársaság és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 25. évfordulója. Ebből az alkalomból a Koreai Kulturális Központ egész évben rendezvényekkel hívja fel a figyelmet a térség hagyományos és kulturális örökségére.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés