bezár
 

art&design

2014. 04. 09.
Tavaszköszöntő a Mezőgazdasági Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A húsvéti ünnepkör történetével, jeles napjaival és jelképeivel, a hagyományőrző népszokásokkal és a kézműves mesterségek fortélyaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban szombaton nyíló tavaszköszöntő kiállításon.

prae.hu

A húsvéti tárlaton az érdeklődők az óriástojás-installációk között barangolva a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum hímestojás-gyűjteményének legszebb darabjait is megtekinthetik - közölte a múzeum szerdán az MTI-vel.

A látogatók a neves kézművesek asztalainál megfigyelhetik a tojásdíszítés különféle módjait és technikáit, valamint maguk is elsajátíthatják a tojásírást- és karcolást. A programot csuhényuszi-készítés, kerámiadíszítés, hímzés, kosárfonás, fafaragás-bemutató és nemezelés színesíti.

A Húsvét 2014 - Tavaszköszöntő kiállítás április 12. és 22. között látogatható a Vajdahunyadvárban. Egy belépőjeggyel az összes állandó és időszaki kiállítás megtekinthető, többek közt Az idő birodalma - Meghökkentő történetek és jelenségek című interaktív kiállítás és játék is. A húsvéti kiállítás alatt óvodás és iskolás csoportokat is fogadnak, előzetes bejelentkezéssel.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés