bezár
 

film

2014. 04. 09.
Jancsó Miklósra emlékeznek Wiesbadenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Csend és kiáltás című alkotással emlékezik a szerdán kezdődő wiesbadeni goEast fesztivál a januárban elhunyt Jancsó Miklós filmrendezőre; a seregszemlén vetítik Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című dokumentumfilmjét és Kerékgyártó Yvonne Free entry című első játékfilmjét is.

prae.hu

Az április közepéig tartó, a Közép- és Kelet-Európa filmművészetének szentelt wiesbadeni goEast filmfesztivál a nemrég elhunyt Jancsó Miklósra emlékezik és műsorra tűzi a világhírű magyar rendező 1968-ban készült Csend és kiáltás című alkotását. A pécsi játékfilmszemle rendezői díjával és a Magyar Filmkritikusok Szövetsége nagydíjával is kitüntetett film főszerepeiben Kozák András, Drahota Andrea, Latinovits Zoltán és Törőcsik Mari látható - közölte a Magyar Filmunió szerdán az MTI-vel.

A Német Filmintézet (DIF) szervezésben megvalósuló wiesbadeni filmfesztivál versenyprogramját egy új magyar film világpremierje is gazdagítja, a goEast-en lesz először látható Kerékgyártó Yvonne rendező-forgatókönyvíró Free Entry című első játékfilmje. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült 70 perces alkotás két fiatal lány története, akik titokban és pénz nélkül szöknek be a Sziget fesztiválra. Feltűnő párosuk felkelti a fiúk figyelmét is - olvasható a közleményben.

A Pusztai Luca és Barta Ágnes főszereplésével forgatott film producere Kastner Judit, gyártója a DDK Produkció volt.
A goEast versenyprogramjában indul Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című magyar-német koprodukcióban készült dokumentumfilmje is.

A romák ellen elkövetett gyilkosságok bírósági tárgyalásait feldolgozó alkotás márciusban elnyerte a prágai One World emberi jogi nemzetközi filmfesztivál fődíját.

Az idén 14. alkalommal megrendezett wiesbadeni goEast nemzetközi zsűrijében, amelynek elnöke Jan Harlan német filmproducer, Forgács Iván filmtörténész is részt vesz.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés