bezár
 

irodalom

2014. 04. 08.
Mo Yan Szeszföld című könyvének bemutatója az Országos Idegennyelvű Könyvtárban
2014. április 8., 18h, OIK Rendezvényterem, 1056 Budapest, Molnár u. 11.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nobel-díjas kínai szerző, Mo Yan Szeszföld című regényét 2014. április 8-án, 18 órától mutatják be az Országos Idegennyelvű Könyvtár Rendezvénytermében. Közreműködik: Kalmár Éva fordító és Kőrössi P. József, a Noran Libro Kiadó ügyvezető igazgatója.

prae.hu

Mo Yan Szeszföld című könyve a mai Kínába kalauzolja el olvasóját. A regény a Szeszföld nevű városban játszódik, ide érkezik meg Tom Por, a híres nyomozó. Egy névtelen feljelentés felhívja a hatóságok figyelmét az itt folyó "kulináris bűnügyre", illetve a döbbenetes mennyiségű alkohol előállítására és fogyasztására. De a regény nem marad meg a bűnügy szintjén, ennél tovább lépve egy író és követője levelezését olvashatjuk, ami megtöri, ugyanakkor előre is mozdítja a regényt. Így egy több síkon mozgó, izgalmas olvasmányt kapunk. A történet egy szürreális álomvilágban játszódik, amely az író mérhetetlen kreatív fantáziájáról tesz tanúbizonyságot. A Szeszföld a mai kínai társadalom autentikus kritikája, amely az ország múltjában keresi a mai történések magyarázatát.

Mo Yan hazájában nem talált könyvének kiadót, ezért az először Tajvanon jelent meg, csak később, nemzetközi sikerei következtében adták ki Kínában is. Mo Yan 2012-ben megkapta az irodalmi Nobel-díjat. Stílusát a Nobel-díj indoklásban "hallucinatorikus realizmus"-nak nevezték.

A színes magyar fordítás Kalmár Éva munkáját dicséri. A fordítás nehézségeiről és szépségeiről a fordító személyesen fog beszélni a bemutatón.

A bemutató után lehetőség lesz a könyv kedvezményes megvásárlására.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés