bezár
 

zene

2014. 04. 01.
Három hét múlva Budapesten a Cirque Éloize társulata
2014. április 22. és 23. BudapestAréna
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már csak 3 hetet kell várnunk arra, hogy az elmúlt évek egyik legeredetibb előadását, az iD-t Budapesten láthassuk. A nagyvárosi környezetben játszódó, két rivális banda napi harcai mellett az egyének útkereséséről és önkifejezéséről is szóló darabot 2010-ben mutatták be Montreálban, s azóta járja töretlen sikerrel a világot, már több mint 40 országban varázsolta el a nézőket.

prae.hu

A showban 15 artista és táncos lép színpadra,  az egyik legemlékezetesebb szám Thibaut Philippe produkciója, speciális triál kerékpárjával. 

Cirque Éloize

A francia származású Thibaut 14 évesen kezdett triál kerékpáron gyakorolni bátyja segédletével, és már az első időben is sportot űzött abból, hogy mindenre "felmászott" bringájával: kamionokra, vonatokra, hídakra vagy éppen épületekre. Már tinédzserként ismert volt triálos körökben, nem utolsó sorban több tucatnyi megnyert versenyével és példátlan merészségével. 19 évesen létrehozott egy alapítványt, amely a fiatal triálosokat segíti, hogy megvehessék első speciális kerékpárjukat, ami egyáltalán nem olcsó mulatság: Thibaut speciális fellépő bringája például egy komolyabb autó értékével vetekszik.

Előadóként is nagy gyakorlata van, bátyjával közös showjukkal 5 évig járták Franciaországot, szakemberek szerint a kerékpárral előadható legnehezebb mutatványokat tőlük láthatta a közönség. 

Cirque Éloize

Thibaut már évek óta a Cirque Éloize oszlopos tagja, az iD-ban a bemutató óta minden este ő lép színpadra speciális triál kerékpárjával.

Cirque Éloize
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés