bezár
 

art&design

2014. 04. 01.
Tervezéstől a gyártásig – a hazai designerek sikertörténetei
Gyártsunk együtt! szakmai konferencia 2014. április 3-án, az OTTHONDesign szakkiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hogyan lesz egy ötletből termék, hogyan induljon el egy designer, cégalapító a terveinek kivitelezésében? Milyen nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki gyártani szeretne? Minderről a Design Terminál közreműködésével szervezett szakmai konferencián a legsikeresebb hazai vállalkozások osztják meg tapasztalataikat április 3-án az OTTHONDesign szakkiállítás keretében.

prae.hu

A magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál kiemelt feladata, hogy támogassa a feltörekvő tervezőket pályájukon való elindulásukban, segítse a vállalkozások hazai és nemzetközi piacra lépését, illetve a szakmai befektetők megtalálását.
 
A Design Terminál a Magyar Bútor- és Faipari Szövetség és a HUNGEXPO közös szervezésében Gyártsunk együtt! címmel szakmai konferencia várja az érdeklődőket 2014. április 3-án 15 órától az OTTHONDesign szakkiállításán, a Hungexpo G pavilonjában. Az ötlettől a termék megvalósításáig vezető út a tapasztalatok szerint igen rögös, sok nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki gyártatni vagy gyártani szeretne. A kortárs hazai designszcéna olyan sikertörténetei osztják meg személyes benyomásaikat, mint a HANNABI, a SIXAY Furniture, vagy a Stulwerk Kft, akik a márka- és cégépítésük különféle fázisában tartanak és releváns, átadható tapasztalattal rendelkeznek.
 
A Design Terminál számos lehetőséget biztosít a magyar tervezők hazai és nemzetközi bemutatkozására. Idén többek között a London Fashion Weeken és a Design Days Dubai-on jelenhettek meg designerek.
 
További információk:
http://www.otthon-design.hu/konferencia-regisztracio-nem kamara
 
Előadók:
 
15:15 – 15:45
Toronyi Péter, designer

A legrangosabb hazai és nemzetközi díjakkal rendelkező tervező, Toronyi Péter már egyetemi évei alatt cégépítésbe és termékfejlesztésbe kezdett. Ennek eredményeként a Papr!kum fűszermalom hamarosan  több millió példányban hódítja meg az ázsiai piacokat, Napfogyatkozás lámpája pedig gyártásra kész állapotban várja a befektetőket. 
(www.toronyi.com)
 
15:45 – 16:15
Rácz Anikó, alapító, tervező, művészeti vezető – HANNABI

A HANNABI márka megálmodója 6 éves gyártási-kivitelezési tapasztalattal a háta mögött alapította saját vállalkozását 2010-ben. Személyre szabott, közép és felső-közép kategóriás kárpitos bútorokra specializálódtak, ahol a progresszív termékszemlélet tradicionális kivitelezési megoldásokkal párosul. 
(www.hannabisofa.hu)
 
16:15 – 16:45
Szikszai László, alapító, bútortervező – SIXAY Furniture

Az ökologikus, tömörfa bútorairól ismert SIXAY Furniture a kezdetektől fogva a német nyelvű piacra koncentrált. Magas színvonalú, kis- és közepes szériában gyártott bútoraik elsősorban Svájcban és Németországban találnak vevőre. A 15 éve útjára indított vállalkozás tulajdonosa faipari mérnöki diplomával is rendelkezik, ami számos előnnyel járt a gyártási háttér kiépítésénél. 
(www.sixay.com)
 
16:45 – 17:15
Hidas Mátyás, ügyvezető igazgató – Stulwerk Kft.

Az 1993-ban alapított, magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás irodai és egyéb közületi ülőbútorokra specializálódott. Magyar és külföldi designerek által tervezett egyedi és kisszériás  termékeiket 50%-ban külföldi piacokon értékesítik. A 25 fővel működő Stulwerk sikerének kulcsa, hogy gyorsan és rugalmasan tudnak reagálni az egyedi igényekre és a külföldi megkeresésekre.
(www.stulwerk.hu)
 
A konferencia moderátora:  
Halasi Rita Mária, design szakértő
 
A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrációt követően kapott vonalkódos jeggyel az OTTHONDesign kiállítás a konferencia napján ingyenesen látogatható.

Regisztrálni a következő linken lehet:
http://www.otthon-design.hu/konferencia-regisztracio-nem kamara

Időpont:
2014. április 3. (csütörtök) 15:00 – 17:30

Helyszín:
OTTHONDesign kiállítás és vásár
Hungexpo, G pavilon, VIP konferenciaterem

Forrás: 
Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ
Sajtóközlemény
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés