bezár
 

zene

2014. 03. 28.
Anneke van Giersbergen ismét Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötödik szólólemezét, a tavaly megjelent Drive-ot mutatja be a magyar közönségnek Anneke van Giersbergen. A holland Gathering együttes egykori rocktündére április 4-én a Club 202-ben játszik, ez lesz 12. magyarországi fellépése.

prae.hu

 Anneke van Giersbergen tizenhárom év és hat stúdióalbum után, 2007-ben lépett ki a Gatheringből, és hagyta ott a rendkívül sikeres prog-alterrock zenekart. Bár a holland csapat - Marjolein Kooijman énekesnővel - azóta is aktív, Anneke új zenekara, az Agua de Annique élén néhány év alatt sikeresen megalapozta szólókarrierjét, és több szakmailag sokra tartott lemezt adott ki - szerepel a mostani budapesti koncertet szervező Concerto Music MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

Az elmúlt években öt saját lemeze mellett néhány régi baráttal közös projektekben is részt vett: karizmatikus hangja hallható az Anathema Falling Deeper című albumán, Devin Townsend Addicted és Epicloud című lemezein, valamint a Within Temptation Black Symphony című koncertanyagán.

Tavalyelőtt kiadott Everything is Changing című szólólemeze volt az első album, amely kizárólag saját nevével megjelölve, az Agua de Annique elnevezés nélkül jelent meg, és Hollandia legmegbecsültebb zenei elismerésére, az Edison-díjra is jelölték a legjobb női előadó, illetve a legjobb album kategóriában. Az anyag turnéján 25 különböző országba jutott el, köztük az Egyesült Királyságba, Németországba, Franciaországba, Latin-Amerikába és Budapestre is.

Friss anyagán, a Drive-on Anneke továbbra is remek formában van és számos különböző arcát mutatja meg a rá jellemző, kifinomult hangvételű balladáktól kezdve a lendületes stadionrock számig sok különböző tételt hallhatunk.

"Imádom, amikor az emberektől azt hallom, szeretnek engem, a zenémet és persze azzal is tisztában vagyok, hogy nőként is néznek a színpadon, amely még ma is igazából a férfiak világa. Igen, használom a nőiességemet, szeretek klasszul kinézni, jól mutatni a fotókon, de a célom alapvetően az, hogy jó énekesnőként és nem utolsósorban jó gitárosként tartsanak számon" - emelte ki Anneke van Giersbergen a 2010-ben az MTI-nek adott interjúban.

Mostani turnéján egy fiatal svájci előadóművész, Anna Murphy melegít be Anneke előtt. A több hangszeren, köztük tekerőlanton játszó zenész és énekes a pop, a rock és az elektronikus zenék jellemzőit vegyíti. Az Eluveitie egykori tagjaként több mint 35 országban zenélt az elmúlt években.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés