bezár
 

zene

2014. 03. 28.
BTF: ingyenes Budapest Bár-, Muzsikás-, PASO-koncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A belváros négy helyszínén ArtTÉR néven ingyenes, egész napos művészeti fesztivál lesz vasárnap, a Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérőrendezvényeként. Fellép a Budapest Bár, a Muzsikás, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), a WH és mások.

prae.hu

A Városháza téren felállított színpadon lép fel az új lemezét hamarosan megjelentető Budapest Bár, a tavaly 40. születésnapját a Sziget fesztiválon ünnepelt Muzsikás együttes, valamint a PASO, amely egy ritkán látható műsorával érkezik: híres magyar és nemzetközi zenekarok dalait, népszerű filmzenék feldolgozásait játssza saját stílusában - közölték a szervezők az MTI-vel.

A PASO repertoárján szerepelnek az LGT, az Illés, Rihanna, Cseh Tamás, Amy Winehouse, a Blur, Nancy Sinatra, Liszt Ferenc, Gershwin dalai, valamint zeneszámok a Trónok harca, a Ponyvaregény, a Macskafogó című filmekből. A PASO vendégeként fellép Kiss Erzsi, Harcsa Veronika, CéAnne és Szűcs Krisztián.

A Gozsdu Manó Klubban vasárnap délután a népszerű improvizációs színházi csoport, a Momentán Társulat lép fel, utána az Elefánt zenekar következik. Látható és hallható lesz a Rájátszás produkció, amelyben népszerű zenészek és költők-írók dolgoznak együtt immár három éve. Beck Zoltán (30Y) Háy János-versekre írt dalt, Kollár-Klemencz László (Kistehén) és Grecsó Krisztián már egy kislemeznyi közös számot készített együtt, akárcsak Szálinger Balázs és a Heaven Street Seven frontembere, Szűcs Krisztián. Erdős Virág és Kollár-Klemencz együttműködéséből született többek között az Ezt is elviszem magammal című sláger.

Az Ankertben Szabó Benedek és a Galaxisok játszanak, együtt lép fel a Shakespeare szonettjeit megzenésítő WH, és ezúttal Sena mellett a népszerű hiphop-csapat, az Akkezdet Phiai is közreműködik. Este fél 9-kor lép színpadra a hazai dzsesszpop-színtér egyik legtehetségesebb előadója, Jónás Vera. Az énekes, dalszerző, gitáros crossover stílusban írja és szólaltatja meg dalait, az élő elektronikát teljesen akusztikus hangzással ötvözi.

A koncerteken kívül lesznek gyerekfoglalkozások (Szamárfül Projekt, Ezerarcú Multikulti, Cellux Csoport, Tündérflotta) a BTF-házban és színházi műsorok is.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés