bezár
 

irodalom

2014. 03. 16.
Ismét látogatói rekordot döntött a Lipcsei Könyvvásár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét látogatói rekordot regisztráltak a Lipcsei Könyvvásáron: a vasárnap véget ért fesztiválon 175 ezren vettek részt.

prae.hu

A német nyelvterület legnagyobb irodalmi közönségfesztiválján legutóbb tavaly mértek látogatói csúcsot, akkor 168 ezernél állt meg a számláló. A német könyvkiadók és könyvterjesztők egyesülete az új rekord és a tavalyi üzleti adatok alapján úgy véli, hogy 2014 jó év lehet a könyves szakmában.

Az egyesület a tavalyi vásáron indította a Vorsicht Buch!, azaz Vigyázat, könyv! című reklámkampányát, amely a válságba jutott hagyományos könyvkereskedelem támogatását szolgálta. Valószínűleg a kampány is hozzájárult ahhoz, hogy a könyvesboltok forgalma több évig tartó visszaesés után 2013-ban bővült. A növekedés 0,9 százalékos volt, a kereskedők így - az online értékesítéssel együtt - 9,6 milliárd euró bevételre tettek szert.

A Lipcsei Könyvvásáron a kiállítók az idén is nagy érdeklődést és lelkesedést tapasztaltak. Különösen a fiatalok jelenléte bíztató, mert azt mutatja, hogy "a könyv és az olvasás az új nemzedéknek is fontos" - mondta Heinrich Riethmüller, az egyesület vezetője a ZDF közszolgálati televízió beszámolója szerint.

A négynapos könyvvásárt az idén is az Európa legnagyobb olvasófesztiváljaként számon tartott Leipzig liest (Lipcse olvas) című programsorozat kísérte, amelyre 410 lipcsei helyszínen több mint 2500 eseményt, könyvbemutatót, felolvasást szerveztek. A vásár és a városban tartott rendezvények együtt 237 ezer embert mozgattak meg, közülük nagyjából 30 ezren a Manga-Comic-Convention nevű képregényfesztiválon vettek részt, amelyet az idén először rendeztek meg a könyvvásárral együtt - mondta Oliver Zille igazgató.

A Lipcsei Könyvvásár magyar programját a Balassi Intézet berlini kulturális intézete, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) szervezte. A CHB a németül frissen megjelent magyar, illetve magyar vonatkozású művek közül külön rendezvényen mutatta be egyebek között Igor Janke lengyel újságíró Orbán Viktorról szóló könyvét.

Németországban a következő nagyszabású könyves rendezvény a Frankfurti Könyvvásár, amely október 8-án kezdődik, és az elsősorban az olvasóknak szervezett lipcsei vásárral szemben szakmai rendezvény, a kiadók, szerzők és művek jogaival kereskedő ügynökök találkozója.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés