bezár
 

film

2014. 03. 14.
Végleges a Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivál 2014-es programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bejelentették a Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivál versenyprogramjában bemutatandó filmek listáját. A rövidfilmes formátum iránt érdeklődő közönség 66 alkotást nézhet meg a március 27-30. között megrendezett szemlén a Toldi moziban.

prae.hu

A Friss Hús méltó bemutatkozási lehetőséget nyújt a hazai filmes tehetségeknek és megismerteti munkáikat a szélesebb közönséggel, valamint a külföldi rövidfilmes trendekbe is bepillantást nyújt.

A fesztiválon a párhuzamosan futó magyar és nemzetközi programba beválogatott filmek listája a Daazo blogján olvasható. Új filmmel mutatkozik be többek között Kerékgyártó Yvonne, Szirmai Márton, Szabó Simon, Kárpáti György Mór, Felméri Cecília, Fabricius Gábor, illetve a tavalyi Friss Húson is sikeresen szereplő Grosan Cristina. Két Berlinalét megjárt alkotás is szerepel a fesztivál programjában: Bucsi Réka animációja, a Symphony Nr. 42 és Ferge Roland El című filmje.

A nemzetközi szekció olyan filmeket is bemutat, amelyek sikeresen szerepeltek fontos nemzetközi fesztiválokon (Sundance, Berlinale Shorts, Clermont-Ferrand).

A Friss Hús fesztivált először 2013 tavaszán rendezték meg mint az egyetlen olyan budapesti eseményt, amely a hazai rövidfilmes termést mutatja be, összegyűjtve a filmrajongókat és a filmszakma szereplőit. A tavalyi szemlére - amely öt magyar filmes blokkból állt - körülbelül 2000 néző volt kíváncsi. A nagy érdeklődésre való tekintettel a fesztivált pótvetítések követték.

2014-től nemzetközi versenyprogrammal egészül ki a program: a változatos összeállításba olyan országokból érkeztek alkotások, mint Thaiföld, Kína, Spanyolország, USA és Irán.

A versenyen kívüli programokat az elkövetkező napokban jelentik be a szervezők.

A Friss Hús Budapest zsűritagjai az utolsó napon hirdetik ki a hazai és a nemzetközi versenyprogram győztesét.

Zsűri:
  • Domenico La Porta, a Cineuropa főszerkesztője
  • Matthieu Darras, a Nisi Masa alapítója és a TorinoFilmLab projektvezetője
  • Katarzyna Klimkiewicz lengyel filmrendező
  • Bitter Brúnó kommunikációs szakember, szociológus
A szelekció:
http://blog.daazo.com/2014/03/14/the-friss-hus-budapest-short-film-festival-2014-line-up-announced/

Esemény: 
https://www.facebook.com/events/1428802170689643/?ref=ts&fref=ts
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés