bezár
 

film

2014. 03. 10.
EFA-díjért indul Szabó Simon rövidfilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabó Simon A fal című rendezése díjat nyert a finnországi Tampere nemzetközi rövidfilm fesztiválján a hétvégén: a díj automatikus jelölés az Európai Filmakadémia (EFA) 2014-es rövidfilm díjára.

prae.hu

A finnországi Tamperében nyert elismerés jelentőségét emeli, hogy az automatikus jelölést eredményez az Európai Filmakadémia 2014-es rövidfilm díjára. A tamperei filmfesztivál (2014. március 5-9.) nemzetközi versenyprogramjában idén 61 alkotás indult. Rotterdamtól Szarajevóig 15 európai filmfesztivál díjnyerteséből választja majd ki az Európai Filmakadémia 3000 tagja az év legjobb rövidfilmjét. Az Európa Filmdíjak "vörös szőnyeges" átadásra december 17-én kerül sor Rigában, immáron 27. alkalommal.

Szabó Simon A fal című tízperces filmje Laci, egy 16 éves, alkalmi munkákból éldegélő cigány fiú története,. Egy napon kőművesmunkát kap: egy falon dolgozik több társával együtt. Egy darabig segít a többieknek, majd megkérik, hogy ő fejezze be az építményt. Ekkor pillant be először a fal mögé...

A színészként (Moszkva tér, Megdönteni Hajnal Tímeát) és filmrendezőként (Megyünk, 2008, Magyar Filmszemle: Legjobb rövidfilm díja, Papírrepülők, 2009, Magyar Filmszemle: Legjobb elsőfilm Simó Sándor-díja) is ismert Szabó Simon legutóbbi rendezése a Proton Cinema gyártásában készült, producere Petrányi Viktória és Berkes Júlia, operatőre Czomba Albert volt.

Korábbi EFA rövidfilmdíjasok: 2000-ben Gyarmathy Lívia A mi gólyánk című alkotása lett az év legjobb európai rövidfilmje, majd 2006-ban újra magyar rendező vehette át az Európai Filmakadémia rövidfilm díját: Kenyeres Bálint Before Dawn című rendezéséért.

Bővebb információ:
http://www.tamperefilmfestival.fi/site/index.php?page=home
http://www.europeanfilmacademy.org/Links.38.0.html

Sajtóközlemény, 2014. március 10.
Magyar Filmunió / Magyar Nemzeti Filmalap 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés