bezár
 

film

2014. 03. 10.
A Budoku versenyprogramot hirdet magyar dokumentumfilmeknek
Nevezési határidő: március 28.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2014. május 6-11. között megrendezésre kerülő Budoku – Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál keresi a legjobb magyar dokumentumfilmeket. A nemzetközi szakmai zsűri díja mellett a közönség is választhat a bemutatásra kerülő dokumentumfilmek közül.

prae.hu

A Budoku – Budapesti Dokumentumfilm Fesztivált a dokumentumfilm iránt elkötelezett, független szervezők szervezik a műfaj rajongóinak. A 2014. május 6-11. között a Toldi Moziban és egyéb helyszíneken megrendezésre kerülő, nemzetközi filmválogatással, workshopokkal és számos kiegészítő programmal, koncertekkel jelentkező rendezvény egy friss fesztivál – sokéves tapasztalattal. „Évek óta szervezünk dokumentumfilmes fesztiválokat, filmklubokat, eseményeket városszerte, és úgy látjuk, nemcsak a műfaj iránt növekszik az érdeklődés, de a látóterünkbe kerülő hazai alkotások is egyre inkább megütik a nemzetközi mércét” – állítja Szirony Szabolcs, a fesztivál filmes programjáért felelős munkatársa. „A hazai alkotóműhelyekkel folytatott beszélgetések arra engednek következtetni, hogy újra itt az ideje egy valódi hazai megmérettetésnek, hiszen évek óta hiányát szenvedik egy átfogó, a hazai alkotókat célzó filmes mustrának” – tette hozzá.

Idén először ezért úgy döntöttek a szervezők, hogy a fesztivál keretében versenyt hirdetnek a magyar dokumentumfilmek között, amelyeket a nemzetközi szakmai zsűri mellett egy diákokból álló zsűri és a közönség is megjutalmazhat majd.

Március 28-áig várják a hazai alkotóműhelyek által 2013. január 1-je után készült alkotásokat a Budoku weboldalán elhelyezett jelentkezési űrlapon. Az előzsűri döntését követően április 7-én hozzák nyilvánosságra a versenyprogramba kerülő filmek listáját. A győztesek kihirdetésére a május 11-ei díjátadón kerül sor.

Kiírás és nevezési űrlap:
http://www.budoku.hu/magyar-versenyprogram-jelentkezoinek/

Honlap:
http://www.budoku.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/budoku

A nevezéssel kapcsolatos további kérdések: 
nevezes@budoku.hu

 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés