bezár
 

irodalom

2014. 03. 10.
Boldogtalanság az Auróra-telepen: A JAKkendő-díjas könyv bemutatója az Írók Boltjában
2014. március 13., 17h, Írók Boltja, 1061 Budapest, Andrássy út 45.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mán-Várhegyi Réka Boldogtalanság az Auróra-telepen című, JAKkendő-díjas könyvének bemutatójára 2014. március 13-án, csütörtökön 17 órától kerül sor az Írók Boltjában. Mindenkit szeretettel várnak!

prae.hu

A könyvet Turi Tímea, költő, a Magvető Kiadó szerkesztője mutatja be. A vendégekkel Balajthy Ágnes, a JAK-füzetek szerkesztője beszélget.

"Mindenkit megmért, és senkit sem talált elég nehéznek. Éles és csúfondáros pillantást vetett a világra, mire a világ összecsinálta magát, és szépen bevallott mindent. Így aztán ezekben a történetekben pont olyannak látszik, amilyen. Rémületesnek és nevetségesnek." (Részlet Németh Gábor fülszövegéből.)


Mán-Várhegyi Réka 

1979-ben született Szászrégenben (Reghin), a romániai Maros megyében. Budapesten él. Tanulmányait magyar nyelv és irodalom szakon kezdte, végül esztétikán és szociológián fejezte be. Főleg a kortárs irodalom- és társadalomelméletek érdekelik, és mindaz, amivel kultúratudomány címszó alatt találkozott. Kedvelt témái a társadalmi nemek, feminizmus, nemzet, kisebbségek és a múzeumi reprezentáció.

Foglalkozott többek között kvalitatív kutatással, szerkesztéssel és fordítással. Jelenleg szerkesztőként dolgozik egy gyerekkönyvkiadónál. Prózát gyerekkora óta ír, de egy-két korai kivételtől eltekintve az utóbbi években kezdett publikálni.

Írásait többek között az Irodalmi Szemle, a Kalligram, a Magyar Lettre International, a Mozgó Világ és a Műút folyóirat közölte. 2013-tól a JAK tagja.

A JAKkendő-díjról

JAKkendő-díj Magyarországon ritka és kivételes módon magánalapítású szépirodalmi díjként jött létre 2012-ben. A JAKkendő-díj alapító támogatója, a MrSale Öltönyüzlet, amely fontos céljának tartja a magyar kultúra és mindenekelőtt a fiatal kortárs magyar irodalom helyzetbe hozását. Békés Zoltán, a MrSale Öltönyüzlet ügyvezetője a JAKkendő-díj támogatójaként elkötelezett abban, hogy az elismerést évről-évre odaítéljék egy-egy pályakezdő magyar prózaírónak. A mindenkori JAKkendő-díjas szerző könyve a JAK-füzetek sorozatban lát napvilágot, és a díjhoz pénzjutalom is kapcsolódik. 


A könyv megvásárolható a helyszínen, illetve megrendelhető a jak@jozsefattilakor.hu címen. A vásárlással a fiatal szerzőknek megjelenést biztosító díjat támogatják.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés