bezár
 

zene

2014. 03. 07.
Rudán Joe: koncert vendégekkel a Club 202-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koncertet ad Rudán Joe, a Pokolgép, a P. Mobil és a Coda egykori frontembere szombaton a fővárosi Club 202-ben. Az est egyik apropója, hogy a hard rock és heavy metál énekes nemrég töltötte be ötvenedik születésnapját.

prae.hu

Az Én ez vagyok című koncerten fellép még Kalapács József szintén ex-Pokolgép énekes, Hirleman Bertalan dobos (vele a Griff együttesben zenélt Rudán Joe), Sipeki Zoltán gitáros (Coda), Szentkirályi János gitáros (Mobilmánia), illetve Szkladányi András basszusgitáros és ifj. Tornóczky Ferenc gitáros (velük a P. Mobilban szerepelt).

A rendezvény érdekessége, hogy Rudán Joe most debütál a Dinamit együttesben, amelynek így két énekese lesz, hiszen Kálmán György továbbra is a zenekarban marad Szűcs Antal Gábor (gitár), Németh Gábor (dob), Zselencz László (basszusgitár) és Jankai Béla (billentyűs hangszerek) mellett.
Rudán Joe 1963. június 5-én született Pécsett.

Már középiskolás korában basszusgitározott, illetve énekelt amatőr zenekarokban (Ewerrest, HGM, Morris, Singnál, Spirál, Jet, Candy, Alfa, Griff). Coda néven 1988-ban alakult zenekara, amely elsősorban feldolgozásokat (Led Zeppelin, Deep Purple) játszott, de saját számokat is írt; ez a zenekar azóta is működik.

A Pokolgép együttesbe 1990-ben hívták zenélni, és egészen 2010-ig maradt. Közben 1997 és 2007 között a P. Mobilban is énekelt, 2008-tól 2013 végéig pedig a Mobilmániában. 2010 januárjában alapította Rudán Joe Akusztik elnevezésű zenekarát. Játszott az Attila, Isten kardja és a Csaba királyfi című rockoperában, szerepet játszott a Rockmaraton fesztivál szervezésében.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés