bezár
 

színház

2014. 02. 27.
VIII. DESZKA Fesztivál – március végén jön a kortárs magyar dráma debreceni seregszemléje
2014. március 21-29., Debrecen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Csokonai Színház a DESZKÁT 2014. március 21. és 29. között. A fesztiválra mindig az előző év legjobb, legizgalmasabb vagy legtanulságosabb kortárs magyar dráma előadásait hívják meg a magyar nyelvterület színházaiból. A DESZKA nemzetközi kitekintést is nyújt: kortárs magyar szerzők művei szólalnak meg idegen nyelven magas színvonalú külföldi előadásokban.

Szkéné színház

A DESZKA nem verseny: nincs zsűri, nincsenek díjak. Fontosabbnak tartják a szervezők a fesztivál műhely jellegét, hogy hiteles és továbbgondolható képet nyerhessenek a kortárs drámaírás helyzetéről, irányzatairól. A szakmai programban a hagyományokhoz híven felolvasó színházi előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket, író-rendező-néző találkozókat, nemzetközi workshopokat, kiállításokat terveznek.

Az idei DESZKA központi gondolata: a nem-emberi színpadi megjelenítésének kortárs lehetőségei. Ennek jegyében kerül a figyelem előterébe a bábjátszás, azon belül is a modern bábjáték atyja, a debreceni születésű Blattner Géza munkásságának bemutatása.

A fentiek okán meghívott számos bábelőadás pedig a korábbiakhoz képest egészen új program-profilt is teremt: a nyolcadik DESZKÁN megalapítják a kortárs magyar szerzők gyerekeknek szánt darabjaiból válogató GÖRDESZKA szekciót.

Debrecen színházszerető közönsége számára minden évben a DESZKA Fesztivál a fő alkalom, amikor otthoni kedvencei mellett kiváló fővárosi vagy más vidéki, illetve határon túli városokban játszó színházművészekkel találkozhat. Ezúttal sem lesz másként.

További információ, részletes program:
http://www.deszkafesztival.hu/hu/fooldal.html

Forrás: 
http://csokonaiszinhaz.hu/proba/
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés