bezár
 

art&design

2014. 02. 26.
Co-op Szövetkezet: március 5-ig vár a közösségi tér a Péterfy Sándor utcában
Co-op Szövetkezet, 1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 42.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Co-op Szövetkezet az FKSE Enyhén átszínezett című kiállításához kapcsolódó nyílt közösségi tér a Péterfy Sándor utcában, melynek programjaira mindenkit várnak az FKSE és a Co-op szervezői.

prae.hu

A Co-op Szövetkezet efemer közösségi tér Kis-Csikágóban, Erzsébetváros szívében. A helyiségben korábban több szélső jobboldali szervezet irodája működött. A Co-op Szövetkezet kísérletet tesz a kirekesztő ideológiával és gyakorlattal szembehelyezkedve a tér újraírására egy nyitott, befogadó közeg létrehozásával. A rendelkezésre álló idő ugyan nem teszi lehetővé egy valódi integrációs színtér létrehozását, a Co-op Szövetkezet az itt élők párbeszédét ösztönözni és szabad teret ad együttműködésüknek. A Co-op Szövetkezet folyamatosan frissülő programjai a Szöetkezet Facebook-oldalán követhetők.


Rendszeres programok:

A manóba - Random teaház előre nem kiszámítható alkalmakkor. Az adomány alapon működő teaházban Edgár és Kata saját gyűjtésű gyógynövényekből készítik a csodás főzeteket.

Halász Dániel: Normális? Önismereti beszélgetések. Alternatív "pszichoterápiai" rendelő, ahol a művésszel beszélgethet nyíltan bármilyen nyomasztó problémájáról teljes titoktartás mellett március 2-ig naponta 18.00 órától. Kérnek mindenkit, hogy előre egyeztessen időpontot a facebookon.

Február 26. (szerda)

18.00 Kolduló jóga
Cél, felhívni a figyelmet a közterek túlszabályozott felügyeletére, és arra, hogy ezzel pont azoknak az embereknek lehetetlenítik el maradék autonómiájuk megélését, akiknek aktuálisan nincs lehetőségük privát terek használatára.

18.00 Szilágyi Kornél: Modern Rómeó filmvetítés
Egy magyar lány és egy roma fiú viszontagságos szerelmi története Miskolc közelében. 

18.00 Halász Dániel: Normális? Önismereti beszélgetések

Február 27. (csütörtök)

17.00-18.30 Jóga nekünk! Adomány alapú óra

18.00 Halász Dániel: Normális? Önismereti beszélgetések

Február 28. (péntek)

18.00 Halász Dániel: Normális? Önismereti beszélgetések

19.00-21.00 Jam session. Zenélés, eszme cserélés, JAM-es toast. Hangszert hozni ér!

Március 1. (szombat)

10.30-12.00 Gyermekprogram a M.I.L.K. csoport szervezésében 1-4 éves korosztálynak
Bunkiépítés, nemkonvencionális gyerekarc festés, nyitott bábszínház óriásbábokkal. A foglalkozásokon a művészek munkáját-részvételét a gyermekek, mint független kurátorok figyelmükkel és odaadásukkal bírálják-alakítják. A M.I.L.K. csoport az FKSE kisgyemekes anyukáiból áll.

14.00-17.00 Multikulti Muri 2.0 a 17-24 éves korosztálynak

Az Open Doors és az Útilapu Hálózat szervezésében:

"Milyenek vagyunk a másik szemében? Ki az idegen? Milyen előítéleteket aggatunk a másikra? Fóton élő menekült fiatalokkal közösen kereshetjük a választ ezekre a kérdésekre, és eltölthettek velünk egy nagyszerű délutánt.

Program: Diszkrimináció-kreáció  Avagy ruhakészítés előítéleteinkből kreatív workshop formájában; Emberi jogi workshop  Ki is az idegen?; Közös “bolani” készítés  Ismerkedjetek meg az afgán konyha ízeivel!; 3D nyomtatás; Magyar&afgán zene és tánc, vetítés."

18.00 Halász Dániel: Normális? Önismereti beszélgetések

19.00-21.00 Buster Keaton koncert

Március 2. (vasárnap)

15.00-18.00 Molnár Ágnes Éva: Matróz és Marylin fotóműterme

A matróz tipikusan maszkulin, férfias karakter. Marylin az örök szexbomba, ma is lehengerlő a kisugárzása. A látogató két, jellegzetesen és jól láthatóan a saját nemi jegyeit viselő karakter egyikévé változhat. A két figura egy közös fotón jelenik meg, a nemi szerepek felcserélődhetnek, nincs kötöttség, nincsenek normák! Az átváltozásról beállított páros fotókat készít Agnes Eva Molnar képzőművész a Co-op Szövetkezet ideiglenes műtermében, melyeket kisméretű fotókként haza lehet vinni másnap.

18.00 Halász Dániel: Normális? Önismereti beszélgetések

Március 3. (hétfő)

New Coop (Fischer Judit, Mécs Miki, Vándor Csaba) egyház programja

A 2010 óta működő New Coop Egyház önkéntes társuláson, szellemi közösségen és egyenlőségen alapuló szövetkezet. Az egyház alapszabálya: a föld azé, aki megműveli, a Szentírás azé, aki megírja.

18.00-20.00 Közösségi építészet fórum

A D1686, a HabitatPont és a Studio Nomad részvételével nyitott beszélgetés a közösségi építészetről. Mit takar a közösség fogalma? Milyen szerepet vállalhatnak a közösségek létrehozásában, a közös érdekek megfogalmazásában az építészek? A részvétel milyen formákban valósulhat meg? Közösségi építészetnek milyen szerepe lehet a szociális problémák megoldásában? Fenntarthatóak-e ezek a modellek?

Március 4. (kedd)

Daniela Krajcova-Szemző Zsófia: Csak krumpli semmi több

A Co-op Szövetkezet egy napra átalakul zöldséges bolttá, ahol a vásárlók a saját döntéseik felvállalásáért ingyen krumplit kapnak.

Szívesség közösségiháló építés

A Collective Plant a Co-op szövetkezet gyűjtődobozában elhelyezett felajánlott szívességekből egy térbeli közösségi hálót épít, és a megadott elérhetőségek alapján összekapcsolja a keresletet és kínálatot.

18.00-21.00 Pálinkás Bence és Barna Orsolya: Fanzine és hamis gulyás

A fanzine-ban egy 18 és 31 év közöttiek körében végzett kérdőíves felmérés eredményei kerülnek. A kérdőív a politikai nézetek megnyilvánulásának és elfedésének hétköznapi tapasztalataival foglalkozik, azonban semmilyen formában nem kérdez rá személyes meggyőződésekre, nem politizál.

Az online kérdőív itt kitölthető: LINK.

Március 5. (szerda)

17.00-20.00 Menedék Egyesület szervezésében megvalósuló gyerekekkel végzett részvételi kutatás nyilvános eseménye


Enyhén átszínezett

A Co-op Szövetkezet Daniela Krajčová és Szemző Zsófia Enyhén átszínezett című kiállításának a része. A kiállítás megtekinthető 2014. március 6-ig a Stúdió Galéria rezidens műtermében (1077 Budapest, Rottenbiller utca 35.) és a Deák Ferenc Könyvtárban (1074 Budapest, Rottenbiller utca 10.). Az Enyhén átszínezett a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület programja, kurátor Csatlós Judit.

A Co-op Szövetkezet szervezői:
Csatlós Judit, Gadó Flóra, Szemző Zsófia.

További információ:
http://studio.c3.hu/arch/enyhen-atszinezett/

Támogatók:
Erzsébetváros Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Alap

 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés