bezár
 

art&design

2014. 02. 25.
Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész képei kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész figurális alkotásait, csendéleteit és tájképeit mutatja be azon a kiállításon, amely szerdától látható a budapesti Nemzetstratégiai Kutatóintézetben létrehozott Kárpát-haza Galériában.

prae.hu

Az Ungváron élő és alkotó festőművész képeinek kifejezésmódját a naturalista, impresszionista, posztimpresszionista stílusok, valamint a kárpátaljai festőiskola hagyományai nyomán alakította ki. A március 17-ig nyitva tartó tárlaton bemutatja például Munkács várat ábrázoló olajfestményét, a Faluvége, valamint a Hucul menyecske című alkotását - közölte a galéria az MTI-vel.
Munkáinak témáját Kárpátalja, a Kárpátok és azt körülvevő természet ihleti. Olajfestményein az embert és a tájat egységként ábrázolja.

Erfán Ferenc 1959-ben született Ungváron. Felsőfokú tanulmányait a lembergi (Lviv) Képző- és Iparművészeti Főiskola kerámia szakán folytatta. 2009 óta a Boksay József Kárpátaljai Megyei Szépművészeti Múzeum igazgatója. Mintegy húsz évig dolgozott a művészeti alap műhelyében, ahol főleg üvegablakok és térkompozíciók tervezésével és kivitelezésével foglalkozott. Iparművészeti alkotásaiban elsősorban az üveg művészi megmunkálása érdekli, de készített kerámiákat, faltextileket is. Több nagyméretű üveg és faltextil kompozíciója található közterületeken és középületekben, például Ungváron, Leprén vagy Tiszaújfaluban.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés