bezár
 

film

2008. 11. 21.
Forgass az életért: filmmel a véradásért
Oscar-díjas filmrendezők közreműködésével filmes világjátékot szervez a Magyar Vöröskereszt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Forgass az életért: filmmel a véradásért Ezúttal a film nyelvén szól a véradókhoz a Magyar Vöröskereszt. November 22-én 10 órakor Budapesten, az Aréna Plázában veszi kezdetét, a „Shoot4life” avagy „Forgass az életért” című amatőr filmes világjáték. A versenyben résztvevő stáboknak a világ számos pontján egy időben 24 óra leforgása alatt kell egy kisfilmet leforgatniuk, melynek központi témája a véradás.

prae.hu

A nemzetközi szakmai zsűrit Jirí Menzel és Szabó István Oscar-díjas filmrendezők vezetik, akik ezúttal Budapesten hirdetnek győztest. Nevezni 2008. november 22-én reggel 10 óráig (a játék indulásáig) a http://shoot4life.tv weboldalon, aznap pedig még a helyszínen is (Budapest, Aréna Pláza – alsó szint Panoráma Lift) lehet. 

A Magyar és a Nemzetközi Vöröskereszt karitatív tevékenységei között fontos szerepet kap a véradás szükségességének népszerűsítése. A Shoot4life világjáték - melynek védnöke Habsburg György - a film eszközével hívja fel a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára. A résztvevő stáboknak 24 óra leforgása alatt kötetlen stílusú és műfajú maximum 3 perces rövidfilmet kell készíteniük a véradásról három kötelező elem beépítésével. A világjáték világszerte, Rio de Janeirótól Melbourne-ig, egy időben zajlik.  

Nemzetközi szakmai zsűri bírálja el az alkotásokat, a program művészeti igazgatója prof. Karl Bardosh a New York University magyar származású professzora és az indiai Sandeep Marwah, az Ázsiai Filmakadémia elnöke. 

A döntőbe minden kontinensről 5-5 film juthat, s a kontinens-győztesek közül kerül ki a Shoot4life világjáték győztese, melyet idén Budapesten hirdet ki az impozáns zsűri, Jirí Menzel és Szabó István Oscar-díjas filmrendező vezetésével, november 23-án 22 órakor a Magyar Vöröskereszt székházában. Az első helyezett a dicsőség mellett 1 000 000 forint díjazásban részesül.  

Magyarországon először 2004-ben rendezték meg a „villámfilm” játékot a filmszakma bevonásával Kindl Gábor rendezésében. Az akkor még DIGI 24 címmel futó versenyen 43 film elkészítésével hitelesített rekord született. 

Az idei esemény helyszíne az Aréna Plaza, ami nem csupán a filmes világverseny eredményhirdetésének ad otthont, hanem itt rendezik meg a Magyar Vöröskereszt " Véradó és egészségnapját". A program keretében a helyszínen 11-18 óra között a Magyar Vöröskereszt várja a véradókat, akik ingyenes szűrővizsgálatban és értékes ajándékokban részesülhetnek. Az ingyenes egészségügyi szűrések és tanácsadás mellett a látogatók előadásokat hallgathatnak a Vöröskereszt tevékenységéről. A programot fellépők, közönségtalálkozók és nyereménysorsolások színesítik. 
A játékról bővebb információ található a
www.shoot4life.tv weboldalon. 

www.shoot4life.tv
nyomtat

További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés