bezár
 

irodalom

2014. 02. 19.
Felhívás a harmadik KULTOK-on való szereplésre
KULTműhelyek Országos Konferenciája: A populáris kultúra medialitása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2014. március 28–29-re tervezett – a József Attila Kör, a KULTer.hu kortárs kultúrportál és a DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék által szervezett – konferencia szeretne lehetőséget teremteni a popkultúra kérdéseivel tudományos szinten foglalkozó kutatók párbeszédére, a kortárs populáris kultúra hatásmechanizmusainak feltérképezésére a debreceni MODEM-ben.

prae.hu

A tervezett 10-15 perces előadások pontos címét és a hozzájuk tartozó 5-8 soros rezümét (a képviselt tanszék/műhely/lap/kiadó nevével együtt) a következő e-mail címre kérik elküldeni a szervezők: janosafra@gmail.com, a jelentkezés határideje: 2013. február 28. (péntek). Az előadók útiköltségét megtérítik és a szereplés napjának éjszakájára szállást biztosítanak Debrecenben.

A konferencia többek közt a következő kérdésekre keresi a választ: hogyan közvetíthető, hogyan közvetítődik, milyen regiszterei és beszédmódjai vannak a populáris kultúrának? Mi teremti meg a populáris kultúra termékeinek másságát, amely képes megalapozni a népszerűséget, s mi használható fel ezekből a technikákból az ún. kortárs "magas művészeti" alkotások szélesebb körben való népszerűsítéséhez? Amíg hazánkban ez a tudományterület alig kap publicitást, addig a nyugati országokban számos tudományos intézet, tanszék is szerveződött már e téma köré,. A szervezők reményei szerint ez a konferencia is hozzájárulhat e kutatási terület magyarországi presztízsének növeléséhez.

A KULTOK III. a legfiatalabb kutatógeneráció tagjainak továbbra is teret engedve, de a meghatározó kárpát-medencei popkultúrakutató műhelyek és folyóiratok tagjainak/szerkesztőinek részvételére építve valósul meg, így lehetőség nyílhat pl. a lapok és kiadók közötti funkcionális és stratégiai különbségek megismerésére, a kutatóműhelyek összefogásának megszervezésére és a csoportok közötti információáramlás szervezettebbé tételére, mindez a szervezők reményei szerint segítheti a magyar nyelvű kutatások nemzetközi színtéren való párbeszédképességének növelését is.

Meghívott vendégek: Agave, Apertúra, Budapest Avantgarde, Epicline, Galaktika, Könyvesblog, Kultúrgyom, Libri, MA Populáris Kultúra Kutatócsoport, Metropolis, Médiakutató, Opus, Prae, Prizma, Próza Nostra, Scriptum Metallium, SF Mag, Sub.hu, Urban Legends, Zenei Hálózatok stb.

Forrás és a felhívás eredetije: 
http://kulter.hu/2014/02/felhivas-a-harmadik-kultok-on-valo-szereplesre/
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés